Eks-dommere mener publikum bør få høre VAR-diskusjonene

Eks-dommere mener samtalene mellom videodommer og hoveddommer bør kunne bli hørt av publikum.

12. mar 2021 kl 21.36Jens Bessesen

De tidligere Premier League-dommerne Mark Halsey og Peter Walton mener det er mye å gå på når det kommer til kommunikasjonen rundt VAR. De mener det som blir sagt i samtalene mellom hoveddommer og videodommer under kamp bør bli direktesendt ut til publikum. 

– Vi trenger å høre samtalene mellom dommeren og Stockley Park så alle vet nøyaktig hva som skjer, sier Halsey som gjest i Independent-journalist Melissa Reddys podcast Between the Lines

– Gir innsikt

Innføringen av teknologi har ført til enda mer fokus på dommerne enn før, noe som ikke var hensikten. I tillegg har det ført til mer hets rettet mot dommerne, som nylig da Mike Dean mottok drapstrusler.

Halsey mener mer åpen kommunikasjon vil kunne bidra til å redusere hetsen og oppmerksomheten.

– Det kan være en god hjelp for å la fans og alle andre forstå situasjonen. Det gir innsikt i hvor vanskelig det er å ta en avgjørelse, selv med VAR, og hvordan de kom fram til den. Vi kan høre slike samtaler i cricket og rubgy allerede, sier Halsey.

– Bør være enkle å forstå

Hans tidligere kollega Walton sier seg enig.

– Dommerne har en lang vei å gå når det kommer til å forbedre kommunikasjonen. Det er vi som holdes ansvarlig og må svare på spørsmål, sier han. 

Han mener det faktum at VAR kun skal inn og gjøre vurderinger ved klare og åpenbare feil bør gjøre situasjonen lettere. 

– Derfor bør samtalene mellom VAR og dommeren være ganske enkle å forstå. Og da bør man kunne vise det til publikum, sier Walton. 

Torsdag ble det klart at Premier League har sendt ut en undersøkelse til ligaens managere og kapteiner for å få en vurdering av VAR-bruken. Les mer om det her

Har du innspill til journalisten?
[email protected]