Har endelig bestemt hvor mye Liverpool må betale for Harvey Elliott

Fulham fornøyd med både overgangssum og videresalgsklausul.

10. feb 2021 kl 23.25Jens Bessesen

Liverpool hentet Harvey Elliott fra Fulham sommeren 2019, men har fortsatt ikke betalt en kompensasjonssum. Nå er det bestemt at Liverpool må punge ut fire millioner pund, skriver The Athletic. Fulham får dessuten 20 prosent av overgangssummen dersom Liverpool en dag skulle velge å selge spilleren.

Ifølge Paul Joyce i The Times er det ikke snakk om en engangssum, men flere faktorer som kan føre totalsummen opp i 4,3 millioner pund. I utgangspunktet betaler Liverpool 1,2 millioner, så kan beløpet øke avhengig av proffkontrakter og kamper for førstelaget.

Klubbene har lenge vært uenige i hvor stor kompensasjon det skal være snakk om for 17-åringen som kom til Anfield etter kontrakten med Fulham gikk ut. Uenigheten har ført til at fotballmyndighetene har tatt saken, som har blitt en såkalt tribunal.

Liverpool ønsket i utgangspunktet å betale mindre enn én million pund, mens Fulham krevde det tidobbelte. Ifølge rapportene skal London-klubben være fornøyd med det som nå blir rekordkompensasjon for en tenåring i en slik overgang.

Det skal betales et kompensasjonsbeløp når spillere under 24 år går til en ny klubb ved utløpt kontrakt. Liverpool havnet i samme situasjon da de i 2014 hentet Danny Ings fra Burnley. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]