Premier League-klubber vil ta betalt for enkeltkamper

Premier League-klubbene vil helst ikke at alle kamper skal bli vist på tv - i stedet ser de nå på muligheten til å streame kamper selv.

24. sep 2020 kl 16.59 Jens Bessesen

Fra før er det bestemt at alle kamper til og med fjerde serierunde blir vist direkte på tv. Dette som følge av at Premier League-lagene fremdeles må spille for tomme tribuner. 

Men klubbene i ligaen ser kun på dette som en nødløsning, og ifølge The Times har de nå bedt om alternative måter å løse situasjonen på. Klubbene ser nå muligheten til å ta igjen noen av de tapte billettinntektene på kamper som i utgangspunktet ikke blir plukket ut som tv-kamper. 

Vil finne langsiktig løsning

The Times skriver at det mest naturlige alternativet er at klubbene selv streamer disse kampene. Supportere kan kjøpe tilgang mens sesongkortholdere vil få tilsendt adgangskoder. Men for at dette alternativet skal bli en realitet må Premier League få godkjenning fra tv-rettighetshaverne. 

Det er ventet at Premier League vil komme med forslag til løsning i løpet av landslagspausen mellom fjerde og femte serierunde i første halvdel av oktober. Behovet for en langsiktig løsning er prekært da det kan gå opp mot et halvt år før supporterne igjen slipper inn på stadion. 

Premier League og klubbene er som kjent svært misfornøyd med at regjeringen satte en stopper for den planlagte gjenåpningen av stadioner fra 1. oktober. Totalt taper klubbene om lag 100 millioner pund i måneden på å spille for tomme tribuner. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]