Ingen krisepakke til proffklubbene fra regjeringen:Ber Premier League bla opp for å hjelpe klubber i Football League

Verken Premier League eller Football League får økonomisk krisehjelp fra engelske myndigheter, ifølge Telegraph.

22. sep 2020 kl 18.55 Jens Bessesen

Regjeringen har besluttet at de ikke vil gå inn med noen økonomisk hjelp til klubber i de fire øverste divisjonene i England. Det melder Telegraph

I stedet mener de at Premier League, som er verdens rikeste liga, bør hjelpe klubbene i Football League (Championship, League One og League Two) økonomisk. 

Premier League har sammen med en rekke andre idrettsorganisasjoner bedt regjeringen om økonomisk hjelp, men etter et overgangsvindu som ser ut til å overgå fjoråret med tanke på pengebruk, samt en gigantisk tv-avtale som fremdeles er intakt, ser regjeringen ingen grunn til å bistå de største klubbene økonomisk, melder Telegraph. 

200 millioner pund

Football League har bedt Premier League om en støttepakke på 200 millioner pund, og regjeringen ber nå Premier League punge ut. 

I stedet velger regjeringen å prioritere klubber fra nivå fem og nedover, samt Women's Super League, i sin økonomiske krisepakke. Telegraph skriver at det nå pågår samtaler mellom regjeringen og idretten om en krisepakke. Premier League forventer å få sin del av pakka, men blir altså ifølge avisen ikke hørt av myndighetene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]