Har sendt brev til myndighetene:Premier League går hardt ut mot nye tiltak

Premier League ber myndighetene gjennomføre planen om å slippe fans inn på stadion fra 1. oktober.

11. sep 2020 kl 18.48 Jens Bessesen

Premier League har fredag sendt et brev til myndighetene i England. Der uttrykker de bekymring etter beslutningen om å innføre restriksjoner og mulige utsettelser i planene om å få fans tilbake på fotballstadioner. 

Det var opprinnelig planlagt et testprosjekt der man kunne fylle opptil 25 prosent av stadionene fra oktober, men etter nye koronautbrudd har myndighetene i England igjen skjerpet tiltakene. Testprosjekter skal nå gjøres med maks 1000 personer. Premier League mener dette ikke er nok for å få gjennomført gode nok tester, og vil derfor ikke gjennomføre tester slik restriksjonene er nå. 

«Med 1000 supportere vil det ikke bare være lite å erfare fra testarrangementer. Hver kamp vil også være store tapsprosjekt», skriver de. 

100.000 jobber i fare

«For hver måned som går uten fans taper fotballklubber mer enn hundre millioner pund, som igjen skader lokal og nasjonal økonomi. Det belaster også jobbene til over 100.000 mennesker som er avhengig av aktivitet på kampdag», skriver Premier League. 

De skriver videre at klubber allerede har forberedt testarrangementer som kan bevise at en gjenåpning kan gjøres trygt, og de viser til at Project Restart, da sesongen ble sparket i gang igjen i sommer, var en suksess. 

Premier League sier de støtter planene til myndighetene om gjenåpning, men mener det må skje raskt. 

«Når myndighetene skal revurdere 1. oktober som dato for å få tilskuere tilbake til idretten, ber Premier League om at de høye sikkerhetsstandardene som klubbene kan tilby blir tatt med i regnestykket før en beslutning tas», skriver de og legger til at de ber om at idretten ikke blir nedprioritert i gjenåpningen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]