Liverpool-spillerne ser ut til å ha kommet seg helskinnet gjennom landskampene

En lang landslagsuke er over. Slik gikk det med Liverpools representanter.

De røde hadde 12 førstelagsspillere som var tatt ut på landslaget for kampene i mars. Hele 11 seniorspillere ble igjen på AXA Training Centre i Kirkby sammen med Klopp og støtteapparatet.

I denne saken kan du se hvordan det gikk med spillerne på sine respektive landslag.

Spania

Thiago Alcantara mistet landskampene for Spania i oktober på grunn av koronasmitte, og i november på grunn av kneskaden han fikk mot Everton. Nå er han tilbake for det spanske landslaget for første gang som Liverpool-spiller.

De første tre av totalt ti kvalifiseringskamper til VM skal spilles de neste to ukene.

Torsdag 25. mars kl. 20.45: Spania - Hellas 1-1. Thiago kom inn på stillingen 1-1 etter 72 minutter og fikk bære kapteinsbindet for Spania.
Søndag 28. mars kl. 18.00: Georgia - Spania 1-2. Thiago startet på benken, og kom inn etter 54 minutter på stillingen 1-0 til Georgia. To minutter senere utlignet spanjolene. Seiersmålet kom på overtid.
Onsdag 31. mars kl. 20.45: Spania - Kosovo 3-1. Thiago ble hvilt og ble sittende på benken hele kampen.

Portugal

Diogo Jota var lenge en av spillerne det var aktuelt å holde igjen, men da Portugal ble fjernet fra den «røde listen» for Storbritannia i forrige uke fikk også Jota grønt lys til å dra. Jota har tre mål på ti landskamper for Portugal. Han har spilt i fem kamper siden han signerte for Liverpool, og har to mål og to målgivende.

Portugal skal spille tre VM-kvalifiseringskamper.

Onsdag 24. mars kl. 20.45: Portugal - Aserbajdsjan 1-0. Jota var ubenyttet reserve.
Lørdag 27. mars kl. 20.45: Serbia - Portugal 2-2. Jota startet, scoret portugisernes to mål, og ble byttet ut i det 85. minutt.
Tirsdag 30. mars kl. 20.45: Luxembourg - Portugal 1-3. Jota scoret Portugals utliningsmål til 1-1, men ble byttet ut etter 68 minutter.

Tyrkia

Ozan Kabak fyller 21 år i denne landslagspausen. Han har sju kamper for Tyrkia, og er igjen tatt ut i den tyrkiske landslagstroppen.

I denne VM-kvalifiseringen skal Kabak møte lagkamerat Gini Wijnaldum, og prøve å stoppe brennhete Erling Braut Haaland for Norge.

Onsdag 24. mars kl. 18.00: Tyrkia - Nederland 4-2. Kabak spilte hele kampen.
Lørdag 27. mars kl. 18.00: Norge - Tyrkia 0-3. Kabak har vært syk, og satt på benken.
Tirsdag 30. mars kl. 20.45: Tyrkia - Latvia 3-3. Kabak spilte hele kampen.

Egypt

Søndag postet Mohamed Salah et bilde av seg selv på en flyplass, og han er på vei til hjemlandet for å spille to kvalifiseringskamper til Afrikamesterskapet.

Han har 41 mål på 67 kamper for landslaget, men har faktisk ikke spilt en landskamp siden juni 2019.

Torsdag 25. mars kl. 17.00: Kenya - Egypt 1-1. Salah spilte hele kampen.
Mandag 29. mars kl. 18.00: Egypt - Komorene 4-0. Salah spilte hele kampen, og gjorde Egypts to siste mål.

Senegal

Senegal har vunnet fire av fire kamper så langt i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet, og er allerede kvalifisert. Likevel er Sadio Mané med i de to siste kvalifiseringskampene.

Mané har scoret 21 mål på 71 landskamper for landet sitt.

Fredag 26. mars kl. 17.00: Kongo - Senegal 0-0. Sadio Mané spilte 90 minutter.
Tirsdag 30. mars kl. 18.00: Senegal - Eswatini 1-1. Sadio Mané ble satt innpå etter 65 minutter.

Guinea

Naby Keita er en av de spillerne som situasjonen er litt annerledes for. Han er landslagskaptein, og har 37 kamper og åtte mål for landet sitt. Han er tatt ut for de to siste kvalifiseringskampene til Afrikamesterskapet, der landet ligger på andreplass bak Mali, men med fem poeng ned til Namibia.

Liverpool har gitt midtbanespilleren tillatelse til å spille den første kampen, hjemme mot Mali, men han må returnere til Liverpool med en gang og får ikke spille bortekampen mot Namibia, som er et land på den «røde listen» for Storbritannia.

Onsdag 24. mars kl. 17.00: Guinea - Mali 1-0. Keita spilte hele kampen.

Nederland

Gini Wijnaldum er en svært sentral spiller for Nederland, der han det siste året har vært en målmaskin. 30-åringen har 21 mål på 70 kamper med flagget på brystet. I landslagspausen i november var han kaptein, og scoret tre mål og hadde én målgivende på to kamper i Nations League.

Første kamp blir mot Ozan Kabak på Atatürk Stadium… Samme sted som finalen i Champions League skal spilles.

Onsdag 24. mars kl. 18.00: Tyrkia - Nederland 4-2. Wijnaldum spilte hele kampen.
Lørdag 27. mars kl. 18.00: Nederland - Latvia 2-0. Kaptein Wijnaldum spilte de første 79 minuttene.
Tirsdag 30. mars kl. 20.45: Gibraltar - Nederland 0-7. Kaptein Wijnaldum spilte hele kampen, og hadde assist på Nederlands første mål og gjorde selv det fjerde målet.

Skottland

Andy Robertson er skotsk landslagskaptein, og har ført skottene til EM. Han har 40 landskamper for Skottland, og er selvskreven i troppen.

De har tre VM-kvalifiseringskamper foran seg.

Torsdag 25. mars kl. 20.45: Skottland - Østerrike 2-2. Kaptein Andy Robertson spilte hele kampen.
Søndag 28. mars kl. 20.45: Israel - Skottland. 1-1. Andy Robertson spilte igjen 90 minutter som kaptein.
Onsdag 31. mars kl. 20.45: Skottland - Færøyene 4-0. Robertson spilte hele kampen og leverte en målgivende pasning.

KAPTEIN: Andy Robertson er skotsk landslagskaptein.

Hellas

Kostas Tsimikas har knapt spilt fotball siden han kom til Liverpool. Han har spilt 225 minutter i alle turneringer for klubblaget denne sesongen. For landslaget har han spilt 197 minutter – og han har kun vært involvert i én av tre landslagstroppen på grunn av skader…

Her får han forhåpentligvis muligheten til å spille litt fotball. De har en privatlandskamp mot Honduras i tillegg til to VM-kvalifiseringskamper. Første kamp er mot Thiago og Spania.

Torsdag 25. mars kl. 20.45: Spania - Hellas 1-1. Tsimikas spilte 80 minutter.
Søndag 28. mars kl. 16.00: Hellas - Honduras 2-1. Tsimikas ble sittende på benken.
Onsdag 31. mars kl. 20.45: Hellas - Georgia 1-1. Tsimikas ble sittende på benken.

Sveits

Xherdan Shaqiri hadde seg en pause fra landslaget, men var tilbake igjen i høst. Han har hele 83 landskamper og 22 mål for Sveits.

29-åringen er tatt ut for VM-kvalifiseringskampene de neste to ukene.

Torsdag 25. mars kl. 18.00: Bulgaria - Sveits 1-3. Xherdan Shaqiri leverte to målgivende pasninger og spilte 75 minutter.
Søndag 28. mars kl. 20.45: Sveits - Litauen 1-0. Shaqiri scoret kampens eneste mål etter bare to minutter. Sveits vant ballen høyt oppe i banen, han fikk ballen inne i feltet og avsluttet forbi keeper med høyrefoten (!).
Onsdag 31. mars kl. 20.45: Sveits - Finland 3-2. Shaqiri spilte første omgang i privatlandskampen.

Wales

Neco Williams fikk debuten sin for Wales i september, og har nå seks landskamper og ett mål. Det litt spesielle denne gang, er at Ryan Giggs ikke skal lede laget fordi han er under etterforskning. Laget skal ledes av Robert Page.

Utlånte Harry Wilson er også med i troppen.

Wales skal spille to VM-kvalifiseringskamper og én privatlandskamp.

Onsdag 24. mars kl. 20.45. Belgia - Wales 3-1. Wilson scoret og spilte 66 minutter. Williams spilte hele kampen.
Lørdag 27. mars kl. 21.00: Wales - Mexico 1-0. Williams kom inn etter 65 minutter.
Tirsdag 30. mars kl. 20.45: Wales - Tsjekkia 1-0.Williams spilte hele kampen, mens Wilson ble byttet ut etter 78 minutter.

England U21

Curtis Jones er med i den engelske U21-landslagstroppen, til det som blir gruppespillskamper i U21-EM. Mesterskapet blir denne gang avholdt på en litt annerledes måte. Jones har ett mål på tre kamper for Aidy Boothroyds lag. Rhys Williams er ikke tatt ut denne gang.

Torsdag 25. mars kl. 15.00: England U21 - Sveits U21 0-1. Jones ble byttet inn etter 66 minutter.
Søndag 28. mars kl. 21.00: Portugal U21 - England U21 2-0. Jones kom inn etter 72 minutter da England skuffet stort i andre kamp på rad.
Onsdag 31. mars kl. 18.00: Kroatia U21 - England U21 1-2. Jones spilte hele kampen, scoret mål og ble utvist da det kokte over for mange spillere på slutten. Seieren var ikke nok til å ta England videre i mesterskapet.