Hevder at Liverpool-legenden blir manager for tysk storklubb neste sesong

Xabi Alonso skal være klar for sin første store managerjobb.

22. mar 2021 kl 10.52Arild Skjæveland

Xabi Alonso la fotballskoene på hylla i 2017, og har siden det hatt to trenerjobber. Den første var på Real Madrids akademi, etter at han var ferdig med trenerutdannelsen sin med UEFA.

Siden sommeren 2019 har han ledet Real Sociedad B i Segunda Division B. Den kontrakten går ut til sommeren, og nå skal han være klar for en ny jobb. Og det er en stor jobb!

Bild rapporterer at han skal bli ny hovedtrener for Borussia Mönchengladbach! 

Klubben endte på fjerdeplass forrige sesong, og spiller foran 54 022 supportere på Borussia-Park.

Xabi var en stor supporterfavoritt på Anfield. 39-åringen scoret 19 mål på 210 kamper for de helrøde mellom 2004 og 2009, og vant Champions League og FA-cupen i tiden sin på Merseyside.

«Vennskapsklubb» av Liverpool

Borussia Mönchengladbach mister sin manager Marco Rose til Bundesliga-rival Borussia Dortmund etter denne sesongen. Rose er en spiller som spilte under Jürgen Klopp i Mainz, og som tidligere ledet RB Salzburg.

Mönchengladbach gikk til åttendedelsfinale i Champions League denne sesongen, der de røk ut mot Manchester City.

Det er en «vennskapsklubb» av Liverpool, og har et forhold som går tilbake til 1970-tallet. Liverpool slo det tyske laget 3-2 i UEFA-cupfinalen i 1973. Bill Shankly ledet da de røde til sin aller første triumf i Europa.

I 1977 møttes lagene i finalen i Serievinnerucpen, da med Bob Paisley som manager. Igjen vant Liverpool.

Selv om Liverpool gikk seirende ut av møtene, har det vært et veldig godt forhold mellom klubbene. Hundrevis av Mönchengladbach-supportere har hatt årlige turer til Liverpool. Har du vært på puben The Albert på en av de dagene de har sine fellesturer, så har du nok sett dem!

«Die Fohlen» har hatt en vanskelig sesong i hjemlig liga, og ligger på tiendeplass i Bundesliga i skrivende stund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]