Etter landslagssamling og kvartfinale kan spillerne få politiet på døren

Det skjedde med Arsenal etter spill i Europa League.

22. mar 2021 kl 10.04Arild Skjæveland

Da Arsenal spilte sin Europa League-«hjemmekamp» mot Benfica på Georgios Karaiskakis Stadion i Aten, fikk en i etterkant sett hvordan myndighetenes «Test to Release»-opplegg fungerer.

Alle som kommer til England fra et land utenfor Storbritannia må i karantene i minst 10 dager, eller teste negativt på den femte dagen for å redusere perioden i isolasjon.

Selv idrettsutøvere på elitenivå må holde seg isolert utenom når de er på trening eller spiller kamp, og politiet blir brukt for å sørge for at reglene blir holdt. Det rapporterer David Ornstein i The Athletic.

Straffes med bøter

Politiet banket på dørene eller ringte til flere enn 10 ansatte i Arsenal etter kampen mot Benfica. Alle holdt seg til reglene som er satt.

Dersom de brytes, vil de motta bøter på opp til 10 000 pund.

Så strengt er det, selv om alle som reiste med Arsenal til Hellas hadde blitt testet for koronaviruset fem ganger på åtte dager.

Arsenal skal være den første klubben som ble utsatt for en slik kontroll. Liverpool skal utenlands for å møte Real Madrid 6. april, og må da forholde seg til det samme regelverket. Det ble ikke foretatt slike kontroller etter kampene mot RB Leipzig.

– Når folkehelsen ikke klarer å få kontakt med personer som har kommet til Storbritannia fra utlandet, kommer de med en henvendelse til det lokale politiet. I slike tilfeller vil vi forsikre oss om at enkeltpersoner har fått riktig informasjon, oppfyller kravet om å holde seg hjemme utenom når de har annen tillatelse, har tatt de nødvendige testene, og oppfylt kriteriene for «test to release», sier en talsperson for Metropolitan Police til The Athletic.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]