To fulle Premier League-runder kan bli flyttet i mai

Supportere må muligens rydde litt plass i kalenderen. Det jobbes for at Premier League-klubbene kan ha supportere på tribunene i de to siste serierundene.

3. mar 2021 kl 10.34Arild Skjæveland

Tidlig i forrige uke kom statsminister Boris Johnson med planene for gjenåpning av landet. Om ting går etter planen, skal britene være tilbake til en normal hverdag igjen 21. juni, uten restriksjoner.

Før det, skal en gradvis gjenåpning skje. Det vil også bety supportere på tribunene denne sesongen. Fra 17. mai åpnes det for at 25 prosent kapasiteten – inntil 10 000 tilskuere – kan slippes inn på Premier League-arenaene.

Liverpool har i skrivende stund én kamp etter den datoen. Det er siste Premier League-runde, når Crystal Palace gjester Anfield.

Premier League-klubbene er i kontakt med myndighetene om muligheten for å få to runder foran supportere, og mener at de ikke trenger flere testarrangementer, etter at de har vist i vinter at de kan håndtere folkemengder på 2000 supportere med alle hensyn til smittevern tatt, rapporterer Daily Mail.

Jobber for å få til to kamper med fans

At kun halvparten av lagene skal få ha hjemmepublikum har blitt et problem, og det jobbes nå med at den 37. serierunden skal spilles i midtuken før den avsluttende runden.

17. mai er nøkkeldatoen, så dersom den 37. serierunden kan flyttes til tirsdag 18. og onsdag 19. mai, vil det bety muligheten for at alle lagene i Premier League får én kamp foran egne supportere. For Liverpools del betyr det bortekampen mot Burnley, som da vil gå foran 5500 Burnley-fans.

For at dette skal skje, må også den 36. serierunden bli flyttet, melder Daily Mail. De som sitter på TV-rettighetene vil ikke gå med på en «tom» helg – og dermed må serierunde 36, som skal spilles midtuken 11. og 12. mai, flyttes til helgen da runde 37 egentlig skal spilles.

I den kampen spiller Liverpool borte mot West Bromwich.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]