Den første 8.delsfinalen kan bli spilt i Budapest

RB Leipzig, Liverpool og UEFA jobber med løsninger.

5. feb 2021 kl 08.26Arild Skjæveland

Torsdag ble endelig klart at den første 8.delsfinalen mellom RB Leipzig - Liverpool ikke kan spilles på Red Bull Arena. Tyskland har strenge innreiseregler på grunn av koronasituasjonen, og vil ikke gjøre unntak for idrettsutøvere på elitenivå.

Kampen skal spilles tirsdag 16. februar, og nå jobbes det på spreng for å finne en løsning.

UEFA må ha et svar fra Julian Nagelsmann sin klubb innen 8. februar – ellers kan det tyske laget tape den første 8. delsfinalen 3-0. RB Leipzig har fortsatt tid på seg til å finne en annen nøytral bane. London har tidligere blitt nevnt som et alternativ.

UEFA foreslår Ungarn

Det europeiske forbundet skal ha foreslått Puskas Arena i Budapest som en mulighet, melder The Mirror. Det er en stadion som ble bygget i 2017, og sto ferdig i 2019, så Liverpool har aldri spilt der tidligere.

Supercupfinalen mellom Bayern München og Sevilla ble spilt der i februar, Ungarn har hatt det som hjemebane de to siste årene, og Ferencváros har spilt to kamper i Champions League der denne sesongen. Banen skal etter planen brukes til fire kamper i sommerens EM. og har en kapasitet på 67 215 tilskuere – men for akkurat denne kampen, om den blir brukt – vil det være for tomme tribuner.

UEFA kan fortsatt bestemme at oppgjøret skal avgjøres over én kamp, på nøytral bane. Da vil Liverpool miste fordelen med at det avgjøres på Anfield. Men foreløpig er planen at det skal spilles to kamper så langt det lar seg gjøre, skriver The Mirror.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]