Fra 2024 kan det bli seks engelske klubber i Champions League

Champions League skal endres i 2024.

4. feb 2021 kl 23.24Arild Skjæveland

Det siste året har det blitt sagt og skrevet mye om planene om en europeisk superliga, og det toppet seg i forrige måned da alle de internasjonale forbundene gikk sammen og sa at spillere som deltok i en eventuell superliga, ikke fikk spille i VM, EM eller andre store internasjonale mesterskap.

Det virker likevel som at UEFA har planer om å komme de europeiske gigantene en god vei i møte, når det igjen skal gjøres endringer på Champions League-modellen i 2024. Da går TV-avtalen ut, og klubber som Real Madrid og Juventus er veldig interessert i å få endret modellen, slik at det blir flere kamper og større inntekter.

På torsdagens Premier League-møte skal klubbene ha diskutert forslaget fra UEFA, som potensielt kan se seks engelske klubber i Champions League. Topp fire slik vi er vant med i dag – i tillegg til to klubber som flyttes inn i turneringen basert på hvordan de historisk har gjort det i turneringen, melder The Telegraph

Da vil det bli avgjort av UEFA-koeffisienten – som er poengsystemet for alle klubbene i europacupene. Det vil gjøre at storklubber som har hatt én dårlig sesong, likevel får muligheten i det gjeveste selskap.

Liverpool er som kjent den engelske klubben som har vunnet flest ganger, med seks. Manchester United har vunnet tre, og Nottingham Forest to. Chelsea og Aston Villa har vunnet én gang hver.

36 klubber i Champions League

I det nye forslaget har det blitt foreslått at turneringsoppsettet endres, og følger det som kalles «Swiss-modellen». Da vil neste motstander og kamp avgjøres av hvordan laget har gjort det frem til da i turneringen.

Alle lag skal under den modellen spille 10 kamper, og blir rangert fra 1. til 36. plass på en tabell etter at gruppespillet er unnagjort.

De åtte øverste vil automatisk gå videre til neste runde – 8.delsfinalen – mens klubbene som ender på 9. til 24. plass, må spille én ekstra kamp for å komme videre til 8.delsfinalen.

Slik modellen er i dag, er det 32 klubber i Champions League. Dersom dette forslaget går gjennom, vil et lag som går hele veien i Europas gjeveste klubbturnering spille 19 kamper. I dag er det 13 fra første gruppespillkamp til finale.

Premier League-klubbene diskuterte forslaget, men ingen avgjørelse ble tatt. Klubbene skal bli enig om hva de mener om modellen, og så komme med tilbakemelding til UEFA.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]