RB Leipzig fikk avslag8.delsfinalen blir ikke spilt i Tyskland

Liverpool skulle egentlig spilt på Red Bull Arena om under to uker.

4. feb 2021 kl 19.15Arild Skjæveland

Tirsdag 16. februar skulle Liverpool og RB Leipzig møttes på Red Bull Arena, i den første av to 8.delsfinaler i Champions League.

Liverpool vant sin gruppe, og har fordelen med å ha hjemmekamp på Anfield i returen.

Den siste tiden har de strenge innreisereglene i Tyskland ført til problemer. Tyske myndigheter vil ikke gi unntak til idrettsutøvere selv på elitenivå, og dermed får ikke Liverpools spillere og støtteapparat slippe inn i landet.

RB Leipzig ba om unntak, men har nå fått avslag fra politiet, rapporterer Süddeutsche Zeitung

London som alternativ?

Kampen kan ikke spilles i Leipzig, og Liverpools motstander må nå finne et alternativ. UEFA krever et forslag til løsning innen 8. februar – og dersom det ikke kommer, vil RB Leipzig tape kampen 3-0. Men det er langt dit…

Liverpool er motvillig til å gjøre om på rekkefølgen kampene spilles i, og ifølge The Times kan det være aktuelt at det første oppgjøret blir spilt i London, med returen på Anfield. Liverpool har allerede vunnet fire kamper i London denne sesongen – og to ganger i forrige uke.

Det har også vært snakk om at kampene kan bli avgjort i én enkeltkamp – slik det ble gjort i Champions League-sluttspillet i Lisboa i høst. De neste dagene vil vi få svaret på hva som vil skje.

David Lynch, som blant annet har en spalte på Liverpool.no og kjenner klubben godt, skriver at LFC er i kontakt med UEFA om saken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]