10 000 supportere kan slippe inn på Anfield til siste ligakamp

Mandag ettermiddag la statsminister Boris Johnson frem en plan for å ta Storbritannia ut av den strenge lockdownen. Den inkluderer supportere på tribunen.

22. feb 2021 kl 17.00Mari

England har vært underlagt strenge, nasjonale restriksjoner i 48 dager, men veien ut er lang. Johnson og regjeringen vil åpne landet igjen gradvis, og la frem sitt «veikart» mandag ettermiddag.

For Liverpool FCs del var det mest interessante punktet på planen at man fra og med 17. mai vil tillatte opp til 10 000 supportere på tribunen – så lenge resten av åpningsplanen går som ønsket.

17. mai er akkurat tidsnok til at supportere kan slippe inn på en siste Premier League-kamp før sesongsslutt. Siste serierunde sparkes i gang den 23. mai. Liverpool møter Crystal Palace på Anfield.

Veien ut

Smittetallene er fortsatt høye i Storbritannia, men de har falt betraktelig siden starten av januar, da det på det aller høyeste ble registrert over 68 000 smittede på én dag.

Samtidig som tallene har falt drastisk, har britene vært en av de ledende nasjonene på vaksiner. Over en tredjedel av alle voksne i Storbritannia mottatt minst én vaksinedose.

Den 8. mars vil alle skoler gjenåpne i England, og det samme vil barneidretten. Man får også lov til å møte én annen person utendørs for sosialisering. Nå er dette kun lov hvis man bedriver trening.

En annen nøkkeldato vil være 29. mars, da man vil ta tilbake begrepet «rule of six», som betyr at opp til seks personer fra forskjellige husholdninger kan møtes utendørs. Denne datoen vil man også ønske å gå vekk fra regelen om at man må oppholde seg i lokalområdet. For Liverpool-området vil nok det bety masseutvandring til nord-Wales hver helg, hvor det er mange populære tur-ruter.

Den 12. april vil man åpne butikker igjen, og utendørsservering for puber og restauranter. Endelig kan man få fikset ettervekst eller slitte tupper da frisørene får åpne salongene sine igjen.

Først den 17. mai kan puber og restauranter åpne for servering innendørs, og det er her man vil slippe inn opp til 10 000 supportere på stadioner med kapasitet på over 40 000.

Det vil glede Premier Leauge-sjef Richard Masters, som før helgen sa at han ikke hadde gitt opp håpet om å få supportere tilbake på tribunene denne sesongen.

Før helgen sa Masters at de blant annet håper at årets ligavinner skal slippe å heve trofeet foran tomme tribuner, slik som Liverpool måtte i fjor sommer. 

Myndighetene planlegger også å tillate fotballsupportere å reise for å overvære kamper når EM sparkes i gang denne sommeren. Fra og med den 17. mai skal de vurdere å tillate utenlandsreiser.

Den 21. juni håper de å kunne slutte å oppmuntre til hjemmekontor, og at Storbritannia kan åpne økonomien igjen for fullt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]