Liverpool kan med loven i hånd nekte å frigi sine portugisiske og brasilianske spillere til landskampene i mars

Koronapandemien har fått FIFA til å gjøre unntak fra reglene om at klubbene er nødt til å frigi spillere til landslagene.

5. feb 2021 kl 20.06Einar Kvande

Liverpool og de andre Premier League-klubben er ikke forpliktet til å frigi portugisiske og sør-amerikanske spillere i forbindelse med landskampene som skal spilles i mars måned. Det er klart etter at FIFA forlenget unntaket fra regelen om at klubbene må frigi sine spillere, melder Press Association.

Unntaket innebærer at klubbene kan nekte å frigi spillere som blir pålagt en tvungen karantene på fem dager eller mer når de returnerer til sine klubblag etter landslagsoppdrag.

Unntaket gjelder helt frem til slutten av april.

I Storbritannia må alle som kommer tilbake til landet fra land på den røde listen inn på et karantenehotell i 10 dager. På den røde listen står Portugal, alle land i Sør-Amerika, og flere land i det sørlige Afrika. Det gjøres ikke unntak fra reglene for eliteidrett. 

Portugal spiller VM-kvalifiseringskamp mot Aserbadsjan på hjemmebane den 25. mars, og Liverpool kan nå nekte å frigi Diogo Jota til den kampen.

30. mars møtes Brasil og Argentina, og bare tre dager senere skal Liverpool møte Arsenal på bortebane i en viktig ligakamp. Liverpool kan nå forlange at Roberto Firmino, Alisson Becker og Fabinho holder seg hjemme på Merseyside når den viktige VM-kvalifiseringskampen går av stabelen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]