Ings testet positivt etter møtet med Liverpool – kan ha spilt med viruset i den kampen

Danny Ings er nå i isolasjon.

14. jan 2021 kl 16.06Arild Skjæveland

Danny Ings, som ble matchvinner da Liverpool og Southampton møttes 4. januar, sitter nå i isolasjon etter å ha testet positivt for Covid-19.

Han kommer til å miste helgens kamp mot Leicester City.

På torsdagens pressekonferanse sa manager Ralph Hasenhüttl at den tidligere Liverpool-spilleren kan ha spilt med viruset mot sin gamle klubb.

– Etter den forrige kampen mot Liverpool hadde vi én positiv test. Danny Ings har vært ute og isolasjon de siste ti dagene. Det betyr at også kan ha vært smittet i denne kampen, for jeg tror det kan ta 48 timer før du har en positiv test, sier Hasenhüttl.

– Vi har så langt ikke hatt noen flere positive tester. Det betyr at protokollen og retningslinjene som vi følger definitivt er bra, og når du holder deg til dem kan du jobbe slik vi gjør sammen, og feire sammen. Du vet aldri, men dette viste meg at du kan kontrollere risikoen dersom du følger retningslinjene, sier han videre.

Testes to ganger i uken

At Ings kan ha spilt med viruset vil bekymre Liverpool, men en vil anta at de har visst om det siden han testet positivt for ti dager siden.

Premier League-spillerne testes nå hver 72. time, og på treningsbildene denne uken har vi ikke lagt merke til noen Liverpool-spillere som mangler, utenom de vi vet er skadet. Det er heller ikke meldt om nye smittede i klubben.

De røde vi vet har hatt viruset, er Mohamed Salah, Sadio Mané, Kostas Tsimikas, Thiago Alcantara og Trent Alexander-Arnold. Naby Keita og Xherdan Shaqiri har begge testet positivt, for så å teste negativt noen få dager etter.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]