Vi fulgte dagens pressekonferanse direkte:– Uansett hva vi ønsker oss for resten av sesongen, så kan vi kun oppnå det ved å vinne fotballkamper

Jürgen Klopp møtte pressen før Arsenal og etter et avbrekk med landslagsfotball.

2. apr 2021 kl 10.58Øystein Tronstad

Lørdag kveld er det duket for storkamp i London, etter et avbrekk på grunn av landslagspause. Liverpool er på 7.-plass med 46 poeng, med fem opp til Chelsea på den viktige 4.-plassen. Arsenal er nummer 9. med 42 poeng.

Begge lagene vil trolig ha et halvt øye på det som skal skje til uka. Arsenal møter Slavia Praha i kvartfinale i Europa League torsdag 8. april, mens Jürgen Klopp & Co skal opp mot Real Madrid i Champions League tirsdag 6. april.

Vi fulgte pressekonferansen direkte her.

Om de nylige investeringene i FSG: 

– Så vidt jeg vet så gir det oss stabilitet i arbeidet vårt fremover, men det er stort sett det.

– Det er gode nyheter som vil gi oss trygghet. Det siste året har vi snakket om hvordan klubber sliter uten supportere på kamper og alt dette.

Om Curtis Jones sitt røde kort for England U-21:

– Du vil ikke se sånt på banen etter en kamp, men vi vet alle hvordan det er i øyeblikket. Det betydde mye for guttene og for Curtis.

– Han spilte en veldig god kamp og var kanskje banens beste. Jeg så hele kampen, målet og alt han gjorde.

– Hvis det andre laget ikke hadde gjort noe som helst, da tror jeg ikke at Curtis ville ha reagert. Det var noen ord, signaler eller noe. Curtis opptrådde ikke riktig i det øyeblikket. Han vet det. Spør du om han ville ha gjort det igjen, ville han ha svart nei. Men det er gjort.

– Så fremt jeg vet så var det ikke så ille. Jeg vil snakke med han. Med feil i livet så handler det om å lære av dem.

Om skader og om Virgil van Dijk kan være tilbake i EM:

– Bobby er tilbake, alle de andre er ikke det. Når det gjelder EM så har jeg ingen anelse.

– Jeg leverer bare nyheter når jeg har dem, og før øyeblikket har jeg ikke noe å melde. Ingen dårlige nyheter, ingen fantastiske nyheter. De kan ikke spille i morgen, det er situasjonen.

– Ingenting har endret seg. De er alle på det stadiet de skal være for tiden, sånn er det. Tiden vil vise. Jeg vet ikke, jeg ønsker ikke å ta en spiller vekk fra Nederland eller England. Er de klare, så er de klare. Hvis de ikke er klare, så kan ikke jeg forandre det. For tiden så er de i rehabiliteringsprosessen, så det er ikke opp til meg å avgjøre. 

Om Arsenal:

– Jeg dømmer ikke andre lag og tenker at de burde ende der og der. 

– Det er en stor test. Arsenal er et godt lag. Mye potensiale, kvalitet, et spennende lag, men Premier League er en tøff liga. Er du ikke på ditt ypperste nivå hvert eneste sekund, så blir du straffet. Det er noe vi har fått merke dette året.

– Det blir tøft, men det bør bli en tøff kamp for Arsenal også. Målet mitt er å sørge for at vi er akkurat den motstanderen som Arsenal ikke vil møte denne helga. Da må vi kjempe og forsvare oss på øverste nivå. Gjør vi det har vi en sjanse.

Om sesongens siste fase:

– Dessverre så lever vi ikke i en drømmeverden, men om dere hadde spurt meg om hva jeg ønsker meg for den siste perioden så ville jeg sagt come on, let’s go, med alt vi har, også får vi se hva vi får igjen for det. Det er sånn jeg ser det.

– Det er sånn jeg ser det, men jeg har ikke hatt en kamp på nesten tre uker. De fleste av spillerne mine har hatt tre kamper. Vi har en trening sammen og det er i dag, men vi må se hva vi kan gjøre med det.

– Vi har ikke råd til å kaste bort poeng mer og vi har et tøft program, ikke bare i Premier League, men i Champions League også. Vi vil ikke nøle og forhåpentligvis kan vi gå for det allerede på lørdag, men det er en utfordring for alle lag tilbake fra landslagspause.

– Spillerne har vært over hele verden. Spilt for landet sitt, forskjellige system, ulike filosofier og kampplaner. Vi har en trening på å sette dette sammen igjen. Det er en utfordring, men vi er vant til det. Ingen garanti for at det virker hver gang, men vi håper det. Men ingen som spiller borte mot Arsenal kan forvente å innkassere poengene på forskudd.

– Uansett hva vi ønsker oss for resten av sesongen, så kan vi kun oppnå det ved å vinne fotballkamper, og den første av dem er i morgen kveld mot Arsenal.

Om Jotas tre mål for Portugal og flere kamper i beina:

– Diogo er åpenbart i bra driv, han var det før han dro og viste det igjen i landslagspausen. Det er noen av de sjeldne fordelene ved et landslagsavbrekk, fra et klubbsynspunkt. 

– Flere spillere var bra. Shaq var svært bra for Sveits, scoret også. Thiago hadde en god rolle i Spanias kamper. Det er noen oppsider, ikke mange, men nå er alle tilbake og skadefrie. Skottland spilte åpenbart veldig godt, Wales var litt mer en overraskelse med tre poeng mot Tsjekkia.

– Mye har skjedd og vi har vært her, ventet og trent. Vi har ventet på å få dem tilbake. Nå er de her. Nå trener vi igjen og kjører på videre.

Om Henderson:

– Jeg vet egentlig ikke, hva kan jeg si? Han er ikke her for øyeblikket og kan ikke trene, men han vil trene i løpet av de neste dagene og ukene. Jeg er ikke doktor eller kirurg. Det handler om tid. Om det vil være tilstrekkelig har jeg ingen anelse, men jeg håper det.

Om månedens spiller Nathaniel Phillips:

– Han er ikke så ung lenger. Klart han er selvsagt ung fra mitt perspektiv, men han har alt noen år med erfaring. Jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd. Jeg elsker at supporterne ga han prisen som månedens spiller.

– Det er velfortjent, han har hjulpet oss mye. Han er en flott fyr, og skikkelig smart. Han nyter denne tiden. Det er ikke den største prisen i fotballverdenen, men ingen kan ta det fra han. Uansett hva som skjer i fremtiden.

– Vi trenger han i form. Sånn som han spilte før pausen, forhåpentligvis kan de spille på dette nivået, eller høyere, for resten av sesongen. Det vil hjelpe mye.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]