– Hvis Trent ikke er i troppen til England må de ha en ekstremt god tropp

Jürgen Klopp hadde ikke regnet med å ha Trent Alexander-Arnold på treningsfeltet gjennom landslagspausen.

3. apr 2021 kl 08.14Jens Bessesen

På fredagens pressekonferanse avslørte Jürgen Klopp at han ble svært overrasket da Trent Alexander-Arnold ble vraket til Englands landslagstropp av trener Gareth Southgate. 

– Jeg respekterer at Gareth tar sine egne avgjørelser, men jeg forstod det ikke. De siste to sesongene har Trent Alexander-Arnold vært den beste høyrebacken i verdensfotballen. Det er sannheten, og han har gjort det i en utrolig ung alder. Jeg har ingen problemer med at spillerne mine får kritikk. De kan få det fra meg eller de kan få det fra andre, men det er sannheten, sier Klopp ifølge The Athletic.

Forstår ikke

Alexander-Arnold må nå spille for en plass i sommerens EM-sluttspill, en plass de fleste trodde var trygg før Southgates avgjørelse. 

Klopp mener det ikke var noe med høyrebackens form som tilsa at han skulle bli vraket.

– Han startet sesongen med Covid-19, som ikke var bra. Du kan se for deg at det tok litt tid å komme i gang med sesongen, men fra det øyeblikket han gjorde det, har han vært en av våre mest stabile spillere. Han har spilt hele tiden på et høyt nivå, så det kan ikke være grunnen til at han ikke er i troppen, sier Klopp. 

Han sammenlikner med Lionel Messi, som ikke presterer på et like høyt nivå som han gjorde på sitt beste, men han er fremdeles verdens beste spiller. 

Klopp er klar over at England har mange gode høyrebacker, som Kyle Walker, Reece James, Kieran Trippier og Aaron Wan-Bissaka, men mener Trent har kvaliteter ingen kan matche.

– Hvis du møter et lag som forsvarer seg dypt er det ingen som kan slå pasninger og innlegg som Trent. Dessuten forsvarer han seg på et høyt nivå for oss. Det er ikke hans beste egenskap, men det er ikke dårlig, sier manageren. 

Har respondert

Ifølge Klopp lot Alexander-Arnold frustrasjonen komme ut på treningsfeltet. 

– Nå har han hatt tid til å trene, og han har trent på et ekstremt høyt nivå. Han viste en reaksjon da han ikke trengte å gjøre det. 

– Han var «på» i øktene, så det var bra. Han er en gutt med ambisjoner, så han vil være i England-troppen og vil gi alt for å komme tilbake, sier Klopp. 

Han gjentar at han respekterer Southgates avgjørelse selv om han ikke forstår den.

– Hvis Trent ikke er i troppen til England må de ha en ekstremt god tropp. La meg si det slik, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]