Styrelederen tror LeBron James vil få en mer aktiv rolle i Liverpool FC

Styreleder i Liverpool FC, Tom Werner, snakker ut om FSGs avtale med RedBird - og hvordan verdens største basketstjerne vil få mer innflytelse i klubben.

2. apr 2021 kl 19.37Jens Bessesen

– Jeg blir faktisk overrasket om de ikke kommer med sine meninger om avgjørelser i lagene, og jeg ville tatt godt imot deres tanker. Jeg anser Maverick som en nær venn og vi har brukt mange timer på å snakke om strategi, trening og alt jeg har lært av Jürgen Klopp, og alt han har lært om basketball, sier Tom Werner, styreleder i Liverpool FC og Boston Red Sox.

Selskapet RedBird Capital Partners, med Gerry Cardinale i spissen, og basketstjernen LeBron James, og forretningsmennene Maverick Carter og Paul Watcher som partnere, har kjøpt seg inn i Fenway Sports Group (FSG). James er nå medeier i både Liverpool FC og Boston Red Sox. FSG har valgt å selge ti prosent av sine aksjer for 543 millioner pund til RedBird.

Det betyr at verdens største basketstjerne James og hans nære venn og forretningspartner Carter nå er direkte inne som eiere av både Liverpool FC og det amerikanske baseballaget Boston Red Sox, etter avtalen som ble gjort med FSG. 

– Vi samarbeider mye, så jeg vil si at deres kunnskap og erfaring kommer til å hjelpe oss mye framover, sier Werner i et intervju med The Athletic.

Nike, Amazon og Disney - og teksting med van Dijk

James og Carter har allerede vært involvert i Liverpool FC i ti år, ettersom basketstjernen har eid en andel som har blitt anslått å være på to prosent. Werner sier duoen bidrar med store mengder kunnskap om både idrett, forretninger og media.

– Gjennom medieselskapet SpringHill har de to også andre samarbeid som kan være til nytte for FSG, fra GM (General Motors) og Nike til Amazon og Disney. Maverick har jobbet med Nike, og vi har ideer som ikke har nådd markedet ennå der LeBron kan være involvert i produkter som blir lagd av Nike for Liverpool, sier Werner. 

Styrelederen legger til at både James og Carter har etablert forhold med Liverpools spillere. 

DUO: LeBron James, verdens største basketstjerne, og hans businesspartner Maverick Carter.

DUO: LeBron James, verdens største basketstjerne, og hans businesspartner Maverick Carter.

– Jeg vet at Maverick har et godt forhold med Virgil van Djik. Jeg ville ikke blitt overrasket om det foregår mye teksting frem og tilbake som jeg ikke kjenner til, sier han. 

The Athletic forsikrer om at verken James eller Carter skal komme med meninger om hvem som skal spille på midtbanen eller hvem som bør hentes inn i sommer. 

«Men de vil ha en betydelig rolle i retningen klubben tar kommersielt, og kontaktene deres vil på et tidspunkt være gunstig når det gjelder overganger - og da vil det ha betydning for strategien på banen», skriver de. 

Ikke mer penger til overganger

For Liverpool FC var det viktigste å ta med seg fra onsdagens nyheter at de nå får mer stabilitet og forutsigbarhet når det gjelder økonomien. Avtalen skal sørge for at smellen fra pandemien ikke blir like stor som den ville ha vært uten avtalen. 

Men det betyr ikke at det nå blir enorme midler å svi av på overganger de neste sesongene. Ifølge en rekke journalister vil FSG stå på sin politikk om at klubben må drifte seg selv, og ikke kan bruke mer penger enn det som blir tjent inn. 

Avtalen sørger også for at utbyggingen av Anfield Road Stand kan gå videre som planlagt. Liverpool søkte i desember om å få godkjent planer om en utvidelse verdt 60 millioner pund, og som vil ta kapasiteten på Anfield opp til 61.000 tilskuere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]