– Investeringene i FSG vil ikke endre måten Liverpool drives på

Det kom store nyheter om Fenway Sports Group tirsdag kveld.

17. mar 2021 kl 18.36Arild Skjæveland

Tirsdag kveld kom meldingen om at RedBird Capital Partners kjøper seg inn i Fenway Sports Group (FSG), og investerer 750 millioner dollar for 11 prosent av aksjene. Avtalen må nå få grønt lys fra Major League Baseball før det er helt i orden.

Samtidig får basketballstjernen LeBron James status som partner. Han ble i 2011 medeier i Liverpool FC, med en eierandel på to prosent. Når er han medeier i hele FSG.

At FSG henter inn mer kapital, og en sum på over 540 millioner pund i dagens valuta, gjør ikke at de plutselig kommer til å drive Liverpool FC på en annerledes måte enn de har gjort til nå, skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Dette er ikke en avtale som vil gjøre at Liverpool bruker 200 millioner pund netto i de tre neste overgangsvinduene», skriver Bascombe.

Vil drive på samme måte

Bascombe mener at denne avtalen viser det samme som FSG har hevdet privat – at til tross for de økonomiske utfordringene som har kommet i koronapandemien – så går det fortsatt bra økonomisk.

Journalisten tror ikke at LFC er avhengig av topp fire og Champions League-spill neste sesong for å bruke store penger og konkurrere med de rikeste klubbene.

«De gjorde det i Boston i 2004, 2007, 2013 og 2018. De gjorde det i Liverpool i 2019 og 2020», skriver han.

«Det som er viktig å huske for Liverpool-supportere, er at de viktigste prinsippene er å være selvforsynt, og at det skal finnes verdi – heller enn dyre raske løsninger – og det vil aldri endre seg under dette eierskapet. FSG har alltid vært pragmatiske for når det kan brukes penger, som gigantavtalene for Virgil van Dijk og Alisson Becker har vist».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]