Aviskommentator mener eierne har sviktet Jürgen Klopp på overgangsmarkedet

Henry Winter mener John W. Henry og Fenway Sports Group (FSG) må ta tak.

9. feb 2021 kl 15.37Arild Skjæveland

Liverpool fikk Virgil van Dijk og Joe Gomez skadet i oktober, men ventet helt til 2. februar med å komme seg på overgangsmarkedet for å sikre seg to midtstoppere.

Resultatene har vært veldig svake så langt i 2021, og det har gjort at laget nå er ute av gullkampen og må konsentrere seg om en plassering blant topp fire.

Henry Winter er en av fotballkommentatorene med mest tyngde i England, og i en kommentar for The Times skriver han at eierne sviktet Jürgen Klopp på overgangsmarkedet denne gang. 

«Det store spørsmålet er om klubbens eiere, Fenway Sports Group (FSG) vil svare etter dette. De sliter med kosten av pandemien, og kan vise til at de har investert i et strålende treningsanlegg i Kirkby og nesten 72 millioner pund brukt på Diogo Jota, Thiago Alcantara og Kostas Tsimikas i sommer», skriver Winter.

«Selskapet blir stort sett oppfattet som gode eiere, delvis fordi de ikke er Tom Hicks og George Gillett – deres landsmenn fra USA og upopulære forgjengere – og de er heller ikke Glazer-familien i Manchester United. Fordi John W. Henry, klubbens eier, involverer seg i samfunnet, snakker godt for seg og viste nådeløshet ved å ansette Jürgen Klopp og kjøpe Alisson og Virgil van Dijk», skriver han.

Sviket for første gang

Winter skriver om at Liverpool FC ikke er som en hobby og den store interessen for FSG – men at det handler om pengene.

«På et tidspunkt da Liverpools stall trengte skikkelig investering, satte Henry det på pause. Alt tyder på at sommeren blir en ny periode med nedskjæring, og at frøene til suksess ikke blir sådd», skriver han.

«For første gang har Henry sviktet Klopp, og tvunget ham til å gå til middelhavsfarere i Sky Bet Championship, og bunnlag i Bundesliga for å finne defensive forsterkninger».

«FSG har begynt å være gjerrige med Klopp. For en eier som er stolt av sin kunnskap til klubbens historie, burde Henry visst at Liverpool tradisjonelt har styrket seg når de har vært foran».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]