Tror Liverpool har råd til å kjøpe, men velger å gamble - risikerer å miste milliard-inntekter

Ekspert på fotballøkonomi mener Liverpool tar en kalkulert risiko som potensielt kan koste dem milliardbeløp.

28. jan 2021 kl 11.46Jens Bessesen

Ekspert på fotballøkonomi, Kieran Maguire, sier i et intervju med Liverpool Echo at han er sikker på at Liverpool har råd til å kjøpe en spiller i januar, men at de velger å ta en kalkulert risiko ved å la være. 

– De har blitt rammet av Covid som alle andre klubber, men hvis vi ser på det europeiske markedet, har overgangspriser falt med en tredjedel innenfor UEFAs grenser, sier han. 

Maguire mener derfor Liverpool helt bevisst gambler på å vente til sommeren med å gjøre sine kjøp. Avgjørelsen kan bli langt dyrere enn det en ny midtstopper ville kostet.

Milliardbeløp i Champions League

Skulle skadekrisen fortsette, eller i verste fall bli verre, risikerer Liverpool å havne utenfor Champions League for første gang på fem år. Maguire er klar på at det er mye viktigere for klubben å sikre topp fire enn det er å vinne ligaen.

– Da de vant Champions League i 2019 var det verdt mer enn 100 millioner pund i tv-penger, og de hadde syv kamper på Anfield som var verdt 30 millioner pund, i tillegg til bonuser fra sponsorene, sier Maguire til Echo.

– Topp fire er essensielt for en klubb som Liverpool, og det blir fokuset. Klopp har selv hintet til det i intervjuer, sier han. 

Liten tro på nødløsning

Selv har Maguire liten tro på at en nødløsning vil hjelpe Liverpool nevneverdig. 

– Det er spillere som er overflødige andre steder og lånesigneringer kan fungere. Men man må jo spørre seg hvorfor de spillerne ikke får førstelagsfotball andre steder. Hvis de ikke får minutter i Europa eller Premier League, vil de da være en oppgradering for Liverpool?

Han peker også på at spillere trenger tid for å komme inn i Klopps system, og at det derfor ikke er sikkert at et lån vil lønne seg. 

Maguire er klar på at Liverpool kan kjøpe i januar om de vil, men for øyeblikket ser det altså ut til å bli et stille vindu for de røde.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]