– Det står mellom Liverpool, Chelsea og Bayern til sommeren

Kun tre klubber er nå med i kampen om Dayot Upamecano.

9. feb 2021 kl 13.08Arild Skjæveland

Det er få som har bedre oversikt over hva som foregår rundt overganger med tyske klubber enn journalisten Christian Falk i Bild.

Han rapporterer at det nå står mellom tre klubber for underskriften til Dayot Upamecano fra RB Leipzig til sommeren

Den 22 år gamle midtstopperen er tilgjengelig for 42,5 millioner euro til sommeren – en veldig lav sum for en spiller med et såpass godt rykte. RB Leipzig vil ikke kunne stoppe et salg, fordi spilleren har en utkjøpsklausul som blir aktivert etter denne sesongen. Det var slik også med Timo Werner i fjor sommer. Alle ventet at han skulle gå til Liverpool – men så kom koronapandemien, og han endte opp i Chelsea. Også denne gang er Chelsea for fullt med i kampen.

Bild melder at det står mellom Chelsea, Liverpool og Bayern München. Manchester United er ikke med i kampen om spilleren.

Liverpool-supportere vil få en mulighet til å se nærmere på midtstopperen om en uke. Da er RB Leipzig motstander i 8.delsfinalen i Champions League – en kamp som skal spilles i Budapest.

– Klopp sin drømmesignering

Falk skriver at Klopp aller helst ønsker seg Upamecano for denne posisjonen før neste sesong. Han skriver at det er hans «drømmesignering», og at planen var å vente til sommeren for å så kjøpe franskmannen. Men skadesituasjonen, og skaden til Joel Matip i slutten av januar, gjorde at klubben måtte gjøre noe allerede nå.

Liverpool har hentet Ozan Kabak på lån fra Schalke 04 ut sesongen, og kan sikre seg spilleren til sommeren. Tysk media skriver at summen er 30 millioner euro, mens engelske journalister som følger Liverpool tett hevder summen vil være 18 millioner pund.

Spilleren topper også ønskelisten til Thomas Tuchel i Chelsea. Chelsea vet at det blir tøff konkurranse til sommeren, og har derfor også Bayern-trioen David Alaba, Niklas Sule og Jerome Boateng som alternativer.

Chelsea har allerede vært i kontakt med spillernes agenter, og det samme har Bayern München, som har bekreftet at de kommer til å prøve seg til sommeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]