Bruker mye mindre netto enn konkurrentene:Enorme forskjeller på Liverpool og de andre topplagene

13 Premier League-klubber har hatt høyere netto-utgifter på overganger siden 2016.

8. feb 2021 kl 22.53Jens Bessesen

At Liverpool har en businessmodell som går ut på å være smarte på overgangsmarkedet viser seg stadig når tall for overgangssummer presenteres. 

De siste tallene fra CIES Football Observatory viser igjen hvor stor forskjell det er på Liverpool og de andre topplagene når det kommer til nettobeløpet som brukt på overgangssummer. Liverpool har brukt femte mest av alle Premier League-lag på overganger siden 2016, men kun Chelsea har solgt for mer enn Anfield-klubben.

De enorme salgssummene gjør at det er hele 13 lag som har høyere utgifter netto enn det Liverpool har inneværende periode, og helt på toppen ligger de to Manchester-klubbene.

Manchester City har brukt 883 millioner pund på overganger siden 2016 og solgt for 329, noe som gjør at de er laget som har brukt mest netto i hele Europa med 554 millioner pund. Like bak kommer byrival Manchester United med 515 millioner pund. På topp ti-listen i Europa finner vi ifølge Daily Mail også Everton, Aston Villa, Chelsea og Arsenal, mens Liverpool har over 20 lag over seg på listen.

Liverpool har på sin side brukt 528 millioner pund på overganger, men har solgt for 415 millioner og dermed «bare» brukt 113 millioner pund netto siden 2016. Langt mindre enn sine konkurrenter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]