– Usannsynlig at Liverpool kjøper noen i januar

The Athletic-journalist James Pearce har liten tro på at Liverpool kjøper en ny spiller i januar.

6. jan 2021 kl 11.07Jens Bessesen

James Pearce i The Athletic sier i podcasten The Red Agenda at lite tyder på at Liverpool vil åpne lommeboken i overgangsvinduet.

– Det er usannsynlig at det blir gjort noen kjøp i januar, og det er flere grunner til det. For eksempel er ikke januar den perfekte tid med tanke på tilgjengelighet. Klubber vil ikke selge, og da må man betale ekstra, sier Pearce. 

Blitt linket til flere

Pandemien har rammet Liverpool og andre klubber hardt økonomisk, og når man i tillegg ser på historien til Jürgen Klopp, Michael Edwards og FSG, ser man at de sjelden går for korttidsløsninger.

– De vil ha en spiller som de tror kan være der i lang tid. Følelsen er at det er enklere å finne en sånn spiller i sommer. Men det å vente kan selvsagt koste dyrt i kampen om suksess i Premier League og Champions League denne sesongen, sier Pearce. 

Liverpool har blitt linket til navn som Sven Botman, Dayot Upamecano, Ozan Kabak og Ben White. Pearce har ikke tro på at det blir kjøp av noen av disse midtstopperne.

– Botman kan vi glemme. Det var mye spekulasjon i helgen, men de jeg snakket med var helt klare på at det er null interesse. Noen tror kanskje Liverpool vil gjøre overgangen under radaren som med Thiago, men det er ikke samme situasjon, sier han. 

Når det gjelder Upamecano vil det være for vanskelig å komme til enighet med Leipzig, som Liverpool møter i Champions League, og det samme gjelder Brighton om Ben White. De kjemper for å holde plassen og vil trolig kreve summer opp mot 45 millioner pund for å snakke. 

– Kabak har blitt sett på, men det virker også uaktuelt, sier Pearce. 

Stoler på de som er der

Han tror dermed Liverpool vil stole på Joel Matip, Fabinho, Rhys Williams, Nat Phillips og Jordan Henderson ut sesongen.

– Vi får se om resultatene i det siste gjør at de endrer mening. De siste årene viser at Liverpool fint kan ignorere bråk utenfra, og at de ikke har noen klar allerede er ganske avslørende, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]