Det skjer store ting i Fenway Sports GroupRedBird inn, og LeBron James blir partner

Det kommer store nyheter om Liverpools eierskap fra USA i kveld.

16. mar 2021 kl 20.49Arild Skjæveland

Boston Globe, avisen John W. Henry eier, rapporterer tirsdag kveld at det skjer store ting på eiersiden i Fenway Sports Group (FSG). 

I slutten av februar ble det rapportert at RedBird Capital Partners var i ferd med å kjøpe seg inn i FSG, og investere 750 millioner dollar. Det var da snakk om 10 prosent av selskapet. Nå kommer det frem at de kjøper 11 prosent, noe som verdsetter klubben til 7,35 milliarder dollar.

Boston Globe melder at det vil gjøre RedBird til den tredje største aksjonæren i FSG. Nå venter de på grønt lys fra Major League Baseball. Det kan ta flere uker.

LeBron blir partner

LeBron James, verdens største basketballprofil, ble medeier i LFC i 2011. Han skal eie ca to prosent av Liverpool FC. 36-åringen spiller for Los Angeles Lakers.

Ifølge Boston Globe blir han nå partner i FSG, og vil dermed også bli deleier av Red Sox, NESN, Roush Fenway Racing og Fenway Sports Management.

Etter investeringene, skal FSG nå etter planen investere i nye klubber. Det står ifølge artikkelen klubber i NFL, NBA, NHL, MLS, WNBA, NWSL og en europeisk fotballklubb på ønskelisten. I tillegg skal bettingsselskaper, e-sport og dataanalyseselskaper være på noe som blir vurdert.

Linda Henry Pizzuti bekrefter at LeBron James og Maverick Carter blir partnere i FSG med en Twitter-melding.

Hvem er RedBird?

Gerry Cardinale står bak RedBird Capital Partners. Tidligere var det snakk om at Cardinale og Billy Beane, kjent for «Moneyball», skulle gå samen om å kjøpe seg inn. Nå er det RedBird alene, uten Beane.

RedBird eier også den franske andredivisjonsklubben Toulouse.

RedBird kjøpte også nylig et av verdens største sportsagentbyråer, Wasserman. Et byrå som har blant annet Joe Gomez på sin klientliste, og også en rekke andre toppspillere som Federico Valverde, Houssem Aouar og Gio Reyna.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]