Tage og Kamilla Herstad åpner «Taggy’s»

Når pubene i England får åpne dørene igjen i april, finner man et «nytt» norsk innslag på Anfield Road.

I april 2018 åpnet Hotel Tia i 21 Anfield Road, et populært hotell og pub drevet av en gruppe norske investorer med Tage og Kamilla Herstad og Jostein og Ragnhild Lund Ansnes som ansiktene utad. Nå blir puben og ølhagen døpt om til «Taggy’s». Det er Tage og Kamilla Herstad som skal drive den.

– Vi har funnet ut at det er best å dele opp i to selskap nå. Ragnhild og Jostein skal driver hotellet, mens vi skal styre baren og uteplassen, sier Kamilla.

Mandag kveld ble følgende info lag ut på Hotel Tias Facebook-gruppe vedrørende endringen på driften som skjer i forbindelse med at England åpnes nå opp igjen:

«Siden mars i fjor da vi måtte stenge ned Hotel Tia på grunn av pandemien, har vi gjort noen endringer vedrørende driften. Vi har delt opp driften i to selskap da vi på denne måten får effektivisert konseptene og planene våre på best mulig måte.

Ragnhild og Jostein skal fra nå av drifte hotellet, bistroen, gruppeturer og utvikle dette ytterligere. Kamilla og Tage tar over driften av puben og vår «beer garden» inkludert konserter og andre eventer».

KJENTE LOKALER: Baren er allerede godt kjent lokalt og blant nordmenn som reiser over.

KJENTE LOKALER: Baren er allerede godt kjent lokalt og blant nordmenn som reiser over.

England åpner opp igjen fra april

Den 12. april åpner britiske myndigheter for at restauranter og puber kan endelig starte servering.

– Det blir travelt på kampdager, og det blir nok ganske travelt i sommer, sier Tage.

– Spesielt etter 21. juni hvis ting går etter planen og de åpner opp igjen, istemmer Kamilla.

ÅPNER KRANENE: Tage og Kamilla Herstad er klare for å åpne kranene for uteservering i april, og innendørsservering fra og med 17. mai.

ÅPNER KRANENE: Tage og Kamilla Herstad er klare for å åpne kranene for uteservering i april, og innendørsservering fra og med 17. mai.

Hvis de britiske myndighetene klarer å følge veikartet sitt, vil de si farvel til samtlige restriksjoner den 21. juni.

– Før den tid blir det nok like regler som det var forrige gang de åpnet opp med masker og bordbestilling. Jeg gleder meg til å få vekk de reglene. Det blir en helt annerledes arbeidsdag for man har bordservering og løper frem og tilbake hele tiden men tjener ikke en tiendedel av det man ville gjort på en vanlig kampdag. Så man føler man jobber ekstra masse men får lite igjen.

Puber og restauranter får kun åpne for uteservering i første omgang, og der har «Taggy’s» en stor fordel, nemlig en stor ølhage.

– Nå har vi en god sjanse siden det bare er lov å ha åpent utendørs, for der har vi en fordel. Kanskje vi kan bli enda litt mer kjent i lokalområdet, sier Kamilla.

– Vi valgte å gi plassen et nytt navn da driften ble delt opp. Det tror vi hjelper folk til å forstå bedre at dette er en pub med ølhage, og ikke bare et hotell.

KORONATIDER: Slik har det sett ut i hagen til Taggy's i hele 2021, men her har de godt med plass for å ta imot gjester utendørs fra og med 12 april.

KORONATIDER: Slik har det sett ut i hagen til Taggy's i hele 2021, men her har de godt med plass for å ta imot gjester utendørs fra og med 12 april.

– Det er mange som går forbi på utsiden og ser at det er et hotell og tenker at de ikke kan gå inn, sier Tage. Kampdager på Hotel Tia har blitt en del av manges kampdagrutiner. Et par timer før avspark er det stappfullt i ølhagen, og Jamie Webster står ofte for underholdning med musikk og allsang.

Vil man merke noen forskjell på kampdag?

– Nei. Det blir som alltid som det har vært å dra på Hotel Tia på kampdag når ting går tilbake til normalen.

– Vi håper å få inn en permanent storskjerm, men får se hva det blir til. Det koster jo no inni helvete.

– Vi kommer til å gjøre det meste selv. Det er jo som å starte et nytt selskap så vi har jo ikke så mye å starte med. Det er noe med å bygge det opp, så vi får ta i et tak selv. På kampdager vil vi trenge hjelp, men ellers er det nok vi som styrer baren og driver vedlikehold.

– Jævlig kjedelig

Storbritannia gikk inn i en streng lockdown i slutten av mars 2020. De åpnet sakte opp igjen i starten av juli men fortsatt med restriksjoner intakt, for så å stenge igjen da smittetallene eksploderte på høsten. Landet er nå inne i sin tredje fulle lockdown som startet 4. januar.

HOTEL TIA: Sånn vi er vant med å se ølhagen i 21. Anfield Road.

HOTEL TIA: Sånn vi er vant med å se ølhagen i 21. Anfield Road.

– Det siste året har vært jævlig kjedelig. Jeg har mistet hele det sosiale livet mitt og alle inntektene her, så det har vært jævlig kjipt, sier Tage, som reiser på alle av Liverpools hjemme- og bortekamper til vanlig.

– Det har vært noen smååpninger her og der hvor man kan se litt folk igjen, men det er ikke det samme. Man savner de tilreisende som kommer hit på hver kamp, vi har jo alltid fullt hus i kamphelger. Plutselig er alt dødt og man glor på TV, går tur med hunden, spiser og legger seg, og så det samme igjen dagen etter. Så det blir deilig å få det i gang igjen. Treffe folk. Det er så mange nordmenn som kommer over som det blir stas å treffe igjen, sier Tage.

– Ja vi savner alle de. De samme ansiktene som dukker opp hver kampdag, det er utrolig koselig. Det er noe av det kjekkeste med det her, sier Kamilla.

– Si hva man vil om fotball og de som ikke liker fotball, men selve kampen er jo det minst viktige med fotballkampen, ler Tage.