FSG selger ti prosent av aksjene for gigantsum:Dette vil milliardavtalen bety for spillerkjøp og utbyggingen av Anfield

Liverpool har tapt 120 millioner pund i omsetning det siste året. Men etter at frisk kapital har blitt spyttet inn i FSG, kan driften trolig gå som normalt.

Onsdag kom nyheten om at Fenway Sports Group har valgt å selge ti prosent av sine aksjer for 543 millioner pund til RedBird Capital Partners. Selskapet til John W. Henry, som eier Liverpool FC og Boston Red Sox, verdsettes nå totalt til 5,32 milliarder pund. Det skriver The Athletic

Det er selskapet RedBird Capital Partners, med Gerry Cardinale i spissen, og basketstjernen LeBron James, Maverick Carter og Paul Watcher som partnere, som har kjøpt seg inn i FSG. James er nå medeier i både Liverpool FC og Boston Red Sox. 

RedBird eier også den franske andredivisjonsklubben Toulouse.

Stadionutbyggingen vil fortsette

Avtalen har vært kjent siden omtrent midten av mars, og selv opplyser FSG at det gjøres for å redusere innvirkningen pandemien har hatt på driften, skriver The Times.

For Liverpool FC sin del vil det i første omgang sørge for ytterligere økonomisk stabilitet. Det er estimert at klubben har tapt hele 120 millioner pund i omsetning det siste året, men denne avtalen skal sørge for at klubben skal kunne fortsette planene om å bygge ut Anfield. 

Etter tapene som har blitt påført av pandemien, valgte FSG å ta ut lån under sitt navn i stedet for klubben sitt navn. Deler av investeringen fra RedBird vil gå med til å betale ned denne gjelden, skriver The Athletic.

UTBYGGING: Liverpool vil sørge for ytterligere kapasitet på stadion ved å bygge ut Anfield Road Stand.

UTBYGGING: Liverpool vil sørge for ytterligere kapasitet på stadion ved å bygge ut Anfield Road Stand.

Grunnen til at det ble gjort på denne måten var for å unngå at utbyggingen av Anfield Road Stand ikke skulle havne i fare på grunn av økonomisk usikkerhet. Liverpool søkte i desember om å få godkjent planer om en utvidelse verdt 60 millioner pund, og som vil ta kapasiteten på Anfield opp til 61.000 tilskuere.

Mer penger til overganger?

En samlet presse er imidlertid klar på at dette ikke vil føre til at Jürgen Klopp, Michael Edwards og Liverpool nå vil få uendelig med midler å svi av de neste overgangsvinduene. 

«FSGs politikk vil ifølge kilder ikke endre seg», skriver Neil Jones i Goal

Med andre ord vil det fremdeles bli slik at Liverpool skal være en klubb som må drifte seg selv, og som ikke kan kjøpe for mer enn det som kommer inn. Men det viktigste med denne investeringen blir trolig at sommeren 2021 blir mer som en normal sommer, og at tapene fra pandemien ikke kommer til å bli merket like godt i klubbkassa som den ville gjort uten oppkjøpet. 

«Klopp, som har full tillit hos sine eiere, har blitt forsikret om at midler vil bli gjort tilgjengelig for nye spillere, og Liverpool vil prøve å selge backup-spillere for å friske opp og blåse nytt liv i troppen», skriver Goal.

– Å vinne er det store målet

FSGs ledergruppe har kommet med en uttalelse etter at den nye avtalen ble bekreftet. De sier at de tror samarbeidet med Cardinale og RedBird-gjengen vil styrke deres jakt på mer suksess.

– Til våre supportere. Lysten til å vinne er fremdeles drivkraften bak alt vi gjør. At FSG vokser som organisasjon, hjelper oss å bli sterkere og mer forpliktet til samfunnene vi tjene, og vi ser fram til at disse talentfulle nye partnerne skal bli med oss i neste kapittel av FSGs utvikling, sier de.

Cardinale mener FSG de siste årene har vist en unik og imponerende måte å drive på, og at de ser fram til å bli med på reisen videre.