Forbundet i Egypt legger press på Liverpool

Fotballforbundet vil ha Mohamed Salah med i OL-troppen. Nå har de lagt saken i Liverpools hender.

2. apr 2021 kl 22.23Jens Bessesen

Sommer-OL, som er utsatt fra 2020 til 2021, går av stabelen i Tokyo fra 22. juli til 7. august - altså midt i sesongoppkjøringen til Liverpool. Lekene er ferdige en uke før Premier League-sesongen 2021/22 sparkes i gang. 

I fotballturneringen i OL skal landslagene i utgangspunktet kun stille med U23-lag, men de har lov til å ha med seg tre spillere som er over den alderen. Det har lenge vært klart at Egypt vil ha med seg sin største stjerne, 28 år gamle Mohamed Salah. 

– Salah vil spille OL

Nå har de spilt ballen over til Liverpool FC i form av et brev der de ber klubben komme med en avgjørelse om hvorvidt de ønsker å slippe sin toppscorer til sommer-OL.

– Administrasjonen i Liverpool har svart på meldingen vår, og de skal diskutere situasjonen med spilleren, sier fungerende leder i det egyptiske fotballforbundet, Ahmed Megahed, ifølge Mirror.

– Jeg er sikker på at Salah er lysten på å spille med flagget på brystet i OL hvis han kan. Men det er ikke hans avgjørelse å ta, for han må diskutere det med klubben. Jeg håper Liverpool godtar vår forespørsel, sier han. 

Jürgen Klopp var i januar i fjor klar på at å slippe Salah til sommer-OL ikke var noe han så på som en drømmesituasjon. Når det i tillegg skal spilles EM og Copa America, kan det bli lite hvile for mange Liverpool-spillere i sommer. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]