– Åpenbart at det foregår et spill rundt ham

James Pearce tror ikke det er sannsynlig at Mohamed Salah skal forlate klubben i sommer, men at det foregår et spill som et ledd i kontraktsforhandlingene.

31. mar 2021 kl 08.49Jens Bessesen

I desember startet spekulasjonene da Mohamed Salah snakket om sin beundring for Real Madrid og Barcelona i et intervju med spanske AS. Samtidig snakket han om skuffelsen over ikke å ha fått kapteinsbindet i kampen mot Midtjylland. 

Underveis i kampen mot Chelsea 4. mars, da Salah ble byttet ut tidlig, kom agent Ramy Abbas Issa med en tweet som kun bestod av et punktum like etter at byttet ble gjort. Tweeten tydet på at ikke alt er fryd og gammen i forholdet mellom Salah og klubben.

Dette ble sagt

Og nå har toppscoreren altså på ny latt seg intervjue av spansk media.

«Du har spilt i England og Italia, ønsker du å forsøke deg i Spania?»

Slik lød det ledende spørsmålet fra Marca. 

– Jeg håper å spille i mange år til. Hvorfor ikke? Ingen vet hva som vil skje i fremtiden, så kanskje en dag, ja, lød svaret fra Salah.

Like før hadde Salah blitt spurt om det var tid for å flytte på seg nå.

– Jeg foretrekker å ikke snakke om dette nå, svarte han på det spørsmålet.

– Et spill

Liverpool.no snakket mandag med James Pearce i The Athletic om det er mulighet for at noen i fronttrioen drar i sommer. Han sier at det er Salah som i så fall er nærmest å dra, men at det ikke finnes noen indikasjoner på at det vil skje.

– Det har vært mye støy og spekulasjoner rundt Salah etter intervjuet med AS, men det er åpenbart at det foregår et spill rundt ham. Hvis Covid aldri skjedde og økonomien til storklubbene var bedre, ville Liverpool kanskje blitt fristet av et bud på 130-150 millioner pund. Men med Salah, Firmino, Mané og Jota i tillegg til en oppgradering for Origi vil frontlinjen se veldig bra ut, sier Pearce til Liverpool.no. 

Pearce mener intervjuene kan være et ledd i kontraktsforhandlingene med Liverpool, og i en artikkel i The Athletic onsdag skriver han at Liverpool snart må ta tak i kontraktssituasjonen. Salah er en av flere stjerner som til sommeren har to år igjen av kontrakten.

Han legger også til at Jürgen Klopp så langt ikke har fått noen signaler på at 28-åringen ikke er hundre prosent fokusert på å gi alt for Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]