Liverpool mister trolig trio til Afrikamesterskapet neste sesong

Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita sine landslag er klare for Afrikamesterskapet i januar og februar 2022.

25. mar 2021 kl 21.20Jens Bessesen

Torsdag ble Mohamed Salah og Egypt klare for neste års Afrikamesterskap etter 1-1 borte mot Kenya. Onsdag sikret Naby Keita og Guinea seg en plass i mesterskapet, mens Sadio Mané og Senegal allerede var klare for mesterskapet før denne runden med landskamper. 

Det betyr at Liverpool ligger an til å måtte klare seg uten sin afrikanske trio i en rekke kamper midtveis i neste sesong.

Afrikamesterskapet går av stabelen i januar og februar. Nøyaktige datoer er ikke fastsatt, men opprinnelig skulle det gå fra 9. januar til 6. februar i år før koronapandemien førte til utsettelse.

Flyttet på grunn av værforhold

Forrige utgave av turneringen, i Egypt i 2019, ble avholdt om sommeren slik at klubber slapp å miste spillere til landslag midt i sesongen. Men det afrikanske fotballforbundet kom fram til at det ikke lot seg gjøre i neste runde, ettersom værforholdene i Kamerun ikke egner seg for fotballturnering midt på sommeren. 

Fotballforbundet fant det uforsvarlig å avholde mesterskapet i sommersesongen, og vedtok derfor å flytte det. 

Liverpool må dermed belage seg på en periode på opp mot en måned uten tre stjernespillere neste sesong. Fra før er det kjent at Salah i tillegg er tiltenkt en plass i Egypts OL-tropp i sommer. Det kan føre til at han mister sesongoppkjøringen og at seriestarten kan stå i fare.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]