Brevet som kan føre til at Salah mister ligastarten

Egypt ønsker å ha med Mohamed Salah i OL-troppen.

20. mar 2021 kl 13.15Einar Kvande

Egypts U23-landslagssjef Shawky Gharib legger ikke skjul på at han gjerne vil ha med Mohamed Salah i troppen til OL i sommer. 62-åringen opplyser at han vil sende et offisielt brev til Liverpool for å få deres velsignelse til å benytte superstjernen i OL-kampene. Brevet vil bli sendt til Liverpool så snart trekningen av OL-gruppene er unnagjort den 12. april.

– Reglene for fotballturneringen i de olympiske leker slår fast at en spiller som ikke var inkludert i den foreløpige OL-troppen ikke kan delta i turneringen, derfor tok vi med Salahs navn på den foreløpige listen, forklarer Gharib til King Fut.

Kan ha med tre spillere over 23 år

Hver nasjon har rett til å ta med tre seniorspillere i troppen, og Gharib ønsker naturlig nok å ha med Egypts største fotballstjerne til OL. Han tok med Salahs navn i den foreløpige troppen uten å ha kommet til enighet med spilleren og hans klubb om dette først.

– Salah er veldig verdifull både for Egypt og utenfor Egypt. Han er toppscorer i Premier League, og en av de beste spillerne i verden. Vi sikter oss inn mot å ta medalje i OL, og da må vi ha med en slik spiller på laget vårt, sier Gharib.

– Vi forbereder et skriv om Salahs OL-deltakelse som vi vil ha klart før vi kontakter Liverpool offisielt. Skrivet vil inneholde detaljer om gruppen vi skal spille i, og hvor vi skal ha base. Etter trekningen vil vi fullføre skrivet og kontakte Liverpool umiddelbart, avslutter han.

OL i Japan skulle ha vært arrangert i 2020, men er blitt utsatt til kommende sommer på grunn av koronapandemien. Det blir arrangert fra 23. juli til 8. august i Tokyo. Det er ikke kommet noen startdato for 2021/22-sesongen i Premier League ennå, men en OL-deltakelse for Salah vil føre til at han mister preseason med Liveprool og kanskje også ligastarten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]