Tolv stortalenter får prøve seg i internkamp sammen med førstelagsspillerne

Vitor Matos og Alex Inglethorpe plukket ut hvilke juniorer som fortjente å få prøve seg på et høyere nivå.

20. mar 2021 kl 11.36Einar Kvande

Assistentmanager Pepijn Lijnders forklarer at tanken er å gi de unge talentene en smak av hvordan det er å spille på elitenivå sammen med mye mer erfarne spillere.

– Nå har vi tid til å gi disse spillerne nye impulser. Vitor og Alex plukket ut tolv talenter som har fått trene med oss denne uken. Den beste utviklingen skjer når spillerne føler de har managerens tillit, og det er hva vi gir dem nå, forklarer Lijnders til Liverpoolfc.com.

– Vi føler vi har et ansvar for å gjøre dette. Det kan gi oss en skikkelig fordel, men du må ha tålmodighet og tro på det du driver med. Det er to nøkkelord når du skal utvikle unge spillere, fortsetter assistentmanageren.

Blant de tolv som var plukket ut finner vi den nye signeringen fra Derby, 17-åringen Kaide Gordon, samt den 17 år gamle polakken Mateusz Musialowski, som scoret to ganger da Liverpool slo Sutton 6-0 i juniorcupen tirsdag. Begge disse er spisser. Midtbanespillerne Melkamu Frauendorf, James Balagizi, og Tyler Morton, og sidebackene Owen Beck, James Norris og Conor Bradley var også med. Det var også midtstopperne Billy Koumetio og Jarell Quansah, samt keeperne Harvey Davies og Jakub Ojrzynski. Begge de to sistnevnte har fått sitte på innbytterbenken for førstelaget i løpet av den siste måneden.

Denne uken har de unge spillerne fått trene sammen med karer som James Milner, Fabinho, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og Xherdan Shaqiri.

– Talenter trenger rollemodeller. De trenger gode eksempler, ikke kritikk. Det er flott å se når talenter og erfarne spillere trener sammen. Gulroten fungerer bedre enn pisken, for å si det slik. De unge spillerne må selv få oppleve verdiene og ydmykheten til de erfarne spillerne på treningsfeltet.

DUELL: Conor Bradley forsøker å ta ballen fra Naby Keita.

DUELL: Conor Bradley forsøker å ta ballen fra Naby Keita.

Jobber med nye taktiske ideer

Samtidig jobber Lijnders og hans kollegger med å innføre nye ideer og ny taktikk til seniorgruppen. Denne ukens jobbing på treningsfeltet avrundes med en internkamp elleve mot elleve på AXA Training Centre i ettermiddag. Det er spillerne som har vært med på førstelagets treninger denne uken som skal spille denne internkampen.

– Det er flere grunner til at vi spiller denne internkampen. For det første ønsker vi å beholde rytmen, for det andre ønsker vi å skape utfordringer taktisk, forklarer Lijnders.

– Hele denne uken har handlet om å stimulere konkurranseinstinktet og forbedre kvaliteten i spillet vårt. Vi har trent som om det skal spilles en offisiell kamp.

– I en økt denne uken hadde vi Millie, Naby, Shaq, Ox og Fab som spilte mot sju juniorer. Fem seniorer spilte mot sju talenter på et stort område, hvor det handlet om at motstanderen ikke skulle klare å bryte gjennom midtbanelinjen. Det er hva jeg mener om at vi skaper taktiske utfordringer. Seniorene vant forresten turneringen. Konsentrasjonen deres var utrolig. En kunne se at dette var en lagsport. Og det er hva disse unge spillerne trenger å se, føle og høre.

Liverpool har ikke kamp igjen før om to uker, når de gjester Arsenal lørdag 3. april. Lijnders ser imidlertid ikke på dette som noen pause, da klubben har en rekke spillere som vil være opptatt med landskamper.

– Det er ikke noen reell pause, fordi spillerne som er tatt ut til landskamper vil spille tre kamper. Vi vet at på dette nivået handler det ikke bare om å spille kampene. Forberedelsene er viktige, og med så mange kamper vil dette pågå hele tiden, sier Lijnders.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]