En rekke Liverpool-spillere har fått beskjed om å ikke møte på trening denne uken

Jürgen Klopp håper at Liverpool kan dra nytte av den uventede vinterferien laget hans har fått.

18. mar 2021 kl 10.40Einar Kvande

Liverpool-manager Jürgen Klopp har gitt spillerne som skal reise bort på landskamper i neste uke fri denne uken, melder The Athletic. Dette inkluderer spillere som Mohamed Salah, Sadio Mané, Thiago Alcantara, Diogo Jota, Trent Alexander-Arnold, Georginio Wijnaldum og Andy Robertson.

Mens flere av rivalene spiller to kamper denne uken, har Liverpool kampfri etter at de ble slått ut av FA-cupen av Manchester United i januar, og de rødes kamp mot Chelsea ble flyttet frem til tidlig i mars fordi London-laget fortsatt er med i verdens eldste cupturnering. Det er faktisk hele 20 dager mellom mandagens seier over Wolves og neste kamp, mot Arsenal på Emirates 1. påskedag.

Isteden for å terpe detaljer på treningsfeltet med sine stjernespillere når det er over to uker til neste kamp, har Klopp valgt å gi dem fri, slik at de får ladet batteriene. 

De spillerne som ikke skal spille landskamper, inkludert klubbens sør-amerikanske spillere etter at VM-kvalifiseringskampene i Sør-Amerika ble utsatt på grunn av koronapandemien, vil fortsette treningsarbeidet ved AXA Training Centre denne uken. Disse spillerne har fått utdelt individuelle treningsprogram satt opp av sportsvitenskapsstaben i diaolog med trenerne. Det er blant annet tatt hensyn til hver enkelt spillers totale kampbelastning denne sesongen. De som nesten ikke har spilt kamper vil trene mer enn de som har spilt mange kamper.

I neste uke får spillerne valget mellom å drive med styrke- og kondisjonsøkter hjemme, eller jobbe sammen med staben i Kirkby. Uken deretter vil man så starte forberedelsene til Arsenal-kampen.

– Tanken er at alle skal få seks eller sju fridager, sier en kilde i klubben til The Athletic.

  • Livet etter landskamper har ikke vært så verst for Klopp

Akademispillere får vise seg frem

Klopp vil antagelig hente opp noen av klubbens mest lovende akademispillere til å delta på førstelagstreningene i denne perioden. Det vil da være snakk om spillere både fra U18 og U23-laget. Tenåringene Mateusz Musialowski og James Balagizi var blant de som imponerte i Liverpools 6-0 seier over Sutton United i juniorcupen tirsdag kveld, og kan således være kandidater til å få trene med førstelagsspillerne.

Vanligvis drar Liverpool-troppen på treningsleir til varmere strøk mens det spilles landskamper i mars, men dette er uaktuelt i år på grunn av koronapandemien.

Liverpool har spilt 17 kamper siden nyttår, så denne perioden vi er inne i nå er en kjærkommen mulighet for spillerne til å lade batteriene. Spillere som Wijnaldum og Salah har allerede spilt 40 kamper for Liverpool denne sesongen. Robertson (39), Mané (37), Firmino (37) og Alexander-Arnold (34) følger like bak.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]