Salah avanserer stadig blant scoringsadelen

Mohamed Salah er nå oppe på 13. plass på eksklusiv toppscorerliste.

11. mar 2021 kl 19.39Einar Kvande

Da Mohamed Salah satte inn Liverpools første mål i 2-0 seieren over RB Leipzig i Budapest onsdag kveld, var det egypterens scoring nummer 119 for Liverpool. Dermed passerte han nylig avdøde Ian St John og er oppe på 13. plass på listen over de fremste måljegerne i Liverpool-historien.

Listen toppes av Ian Rush, med 346 mål, med Roger Hunt på andreplass og Gordon Hodgson på tredjeplass.

Salah er den av dagens spillere som ligger klart høyest på denne eksklusive listen, mens Sadio Mané er oppe på 19. plass, etter at han gjorde sitt 93. mål for Liverpool da han satte inn Liverpools andre mål mot tyskerne.

– Jeg har scoret mange mål denne sesongen, og ønsker å score enda flere. Det er en del av spillet at du misbruker sjanser. Du ønsker å score hele tiden. Du ønsker å hjelpe laget. Men det viktigste er at laget vinner. Jeg var glad for å score det første målet i denne kampen, og for at laget vant, kommenterte Salah etter seieren i Budapest.

Liverpools mestscorende spillere gjennom tidene

Salah har vært involvert i hele 160 Liverpool-mål i løpet av sine 191 kamper for klubben, fordel på 119 scoringer og 41 målgivende pasninger.

Salah er helt oppe på andreplass på oversikten over Liverpools fremste målscorere i europacupene. Scoringen mot RB Leipzig var hans 25. mål for Liverpool i Europa.

Denne listen toppes av Steven Gerrard, og Salah har hele 16 mål opp til den tidligere Liverpool-kapteinen.

På denne listen er Sadio Mané på fjerdeplass, og bare ett mål bak Michael Owen på tredjeplassen, etter senegaleserens scoring i Budapest.

Liverpools mestscorende spillere i europacupene

Har du innspill til journalisten?
[email protected]