– I starten var det veldig tøft, og jeg ønsket meg tilbake til Japan

Det har ikke helt gått slik som Takumi Minamino ønsket i England foreløpig. Spesielt den første nedstengingen av landet var vanskelig.

17. apr 2021 kl 11.22Arild Skjæveland

Etter at han briljerte for RB Salzburg mot Liverpool i Champions League høsten 2019, var det store forventninger da den japanske landslagsspilleren ble rødt i januar i fjor.

Liverpool betalte 7,25 millioner pund for 26-åringen, og det så ut som at Michael Edwards hadde gjort nok en genistrek. Dette var en spiller som hadde kvaliteter som gjorde at han ville være verdt langt mer, og gi Jürgen Klopp flere offensive alternativer.

Etter bare tre måneder i ny klubb kom koronaviruset. Det gjorde ikke situasjonen enklere for en spiller i nytt land, uten folk han kjente rundt seg.

– Den første nedstengingen var ekstremt vanskelig. Det var ingen restauranter som var åpne, og ingen visste når fotballen skulle starte igjen. Jeg hadde veldig lyst å reise tilbake til Japan da, forteller angrepsspilleren i et intervju med Kyodo News

– Jeg kunne ikke en gang møte noen, så psykisk var det veldig vanskelig, forteller han videre.

Det er en problemstilling Klopp har vært innom en del det siste året, med hvor vanskelig det er å inkludere nye spillere som kommer til en klubb, og ikke får mulighet til å bli kjent med lagkameratene utenom på treningsfeltet.

Fortalte Liverpool at han ville dra

Det kom ut av ingenting da Minamino plutselig ble linket til Southampton den dagen overgangsvinduet skulle stenge. Det kom også overraskende på hovedpersonen selv.

– Jeg hadde mye å tenke på for å se ting i perspektiv, men jeg brukte ikke lang tid på å ta en avgjørelse og fortelle Liverpool at jeg ønsket å dra, sier han.

– Jeg bare pakket bagene med det mest nødvendige, kom meg i bilen og dro. For å være ærlig er det noe jeg ikke ønsker å gjøre igjen, men det var kanskje en god erfaring.

SCORET: Takumi Minamino scoret mot Chelsea. Han har to mål på seks kamper for sørkystklubben.

SCORET: Takumi Minamino scoret mot Chelsea. Han har to mål på seks kamper for sørkystklubben.

Southampton-sjef Ralph Hasenhüttl har en fortid i Red Bull-systemet, og var en person han kjente til fra før.

– Jeg var veldig glad da tilbudet kom. Jeg kjente manageren fra tiden hans i Leipzig, og da vi snakket sammen på telefonen sa han at han kjente til meg, så det hjalp mye. Jeg ønsket mer spilletid, og visste at dersom jeg ikke hadde en innvirkning med en gang, ville det være dårlig både for meg og laget. Du kan du trygt si at det var litt press, men jeg prøvde å ikke tenke så mye på det.

Vet ikke hvor han vil være neste sesong

Allerede i debuten scoret Minamino mot Newcastle, et strålende mål. Han scoret også mot Chelsea. Han har spilt seks kamper for «the Saints», som har slitt voldsomt det siste halve året. I de to siste kampene har han sittet på benken.

– Jeg håper at dette vil være en fin erfaring, men jeg føler også at jeg må markere meg her. Jeg bryr meg ikke om hva andre sier, og ting kan bli sagt fordi jeg kommer fra Liverpool, men jeg leser ingenting av det. Personlig kommer jeg godt overens med lagkameratene mine, trives med omgivelsene, og viktigst av alt, så får jeg spilletid. Det er det jeg setter mest pris på som fotballspiller.

Southampton har ikke opsjon på kjøp når denne sesongen er over. Minamino er usikker på hva fremtiden bringer.

– Jeg fokuserer på det som skjer her og nå, og hva jeg kan få til nå. Jeg er en fotballspiller, så jeg vet ikke hvor jeg spiller om seks måneder, men jeg ønsker å spille på et høyt nivå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]