Hasenhüttl forklarer hvorfor Minamino sliter i Southampton

Takumi Minamino fikk en knallstart på utlånsoppholdet i Southampton, men siden den gang er det blitt lenger og lenger mellom høydepunktene.

15. mar 2021 kl 09.56Einar Kvande

Takumi Minamino fikk en pangstart på sin Southampton-karriere, med et kjempemål i debuten mot Newcastle og en ny flott scoring mot Chelsea en uke senere. Men foruten de to scoringene har det vært lite å skrive hjem til Liverpool om for japaneren.

26-åringen var tam i kampene mot Leeds, Wolves og Brighton, men Southampton-manager Ralph Hasenhüttl mener den utlånte Liverpool-spilleren har fått lite drahjelp fra sine formsvake lagkamerater.

– Det er vanskelig for ham nå, for laget er ikke i sin beste form, forklarer Hasenhüttl til HampshireLive.

Han valgte å bytte ut Minamino etter 65 minutter da Southampton tapte 2-1 i sørkystoppgjøret mot Brighton søndag.

– Takumi viste sine kvaliteter med ballen, men hadde ikke så stor påvirkning på kampen, derfor valgte jeg å bytte ham ut og sette inn en annen spiller med friske bein, var Southampton-managerens forklaring på byttet.

Får ikke spille lørdagens cupkamp

Kommende lørdag skal Southampton spille FA-cupkamp mot Bournemouth. Den kampen får ikke Minamino spille, da han har spilt FA-cup for Liverpool denne sesongen.

Det er fortsatt uklart om Minamino får reise på landslagsoppdrag med Japan i forbindelse med landskampene i slutten av måneden. Japan har kamper mot Sør-Korea og Mongolia. Hasenhüttl ønsker ikke å frigi spillere til landskamper dersom de må i karantene når de returnerer til England.

– Vi må se på dette. Jeg er glad Minamino er her. han har scoret to viktige mål for oss så langt, og forhåpentligvis kommer han til score noen flere også, avslutter Saints-manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]