Pressekonferansen– Vi har ikke så mye å tape, og vi skal bare gå for det

Jürgen Klopp og Andy Robertson snakket med pressen før kvartfinalen.

13. apr 2021 kl 13.30Arild Skjæveland

Liverpool har et meget tøft utgangspunkt før returoppgjøret mot Real Madrid onsdag kveld. De røde tapte 3-1 i Madrid, og må snu det for å ta seg til semifinalen i Champions League.

Kl. 14.00 møtte Jürgen Klopp og Andy Robertson pressen, og kom med siste nytt før morgendagens kvartfinale. Real Madrid skal ha sin pressekonferanse kl. 19.15 i kveld.

Du kan se pressekonferansen på YouTube, eller lese det manageren og venstrebacken sa i denne saken.

Klopp er på plass

Jürgen er nå på plass – og han har vært hos frisøren. Frisørene åpner igjen i England på mandag.

Om utgangspunktet

– Når du ligger under 3-1 ser det ut som du allerede er ute, så du har ikke så mye å tape. Vi vil gå for det.

– Resultatet kom etter hvordan vi spilte den kvelden, men det var bare første omgang.

– Resultatet er et problem. Et ekstra problem er at stadion er tom.

Alexander-Arnolds form

– Problemet mitt med å svare på disse spørsmålene, er at det ikke ser ut som han har spilt bra før dette skjedde.

– Det er en spesiell situasjon, og han reagerte veldig bra. Det er ikke som at han har vært på et mørkt sted og måtte komme seg ut av det. Han ble bare ikke valgt for England – det er alt.

Tidligere comeback

– Vi spilte mot dem for noen år siden med Dortmund, og vi tapte 3-0. Journalister spurte meg om det var over. Jeg sa at det trolig var det, men hva kan vi gjøre? I den andre kampen ledet vi 2-0. Hvordan vi presterer er mye viktigere. Vi må prøve å vinne kampen, og bare det. Men vi får se.

Forsvare seg mot Real Madrid

– Det er veldig viktig at vi forsvarer oss på best mulig måte, med de ferdighetene Madrid har. 

– Dersom vi ser a det er mulig, har vi en sjanse, men det vil bli veldig vanskelig.

– At vi holder nullen er viktig, men det er det i alle kamper. Du kan ikke ignorere forsvarsspill, for da blir du helt sikkert straffet. Jeg vet ikke om noe lag som kan forhindre Real Madrid fra å ha noen sjanser.

Et tomt Anfield

– Dersom vi kan skape mer enn det vi gjorde i Madrid, noe vi bør ettersom vi ikke skapte så mye, så får vi se. Vi kan ikke ta comeback for gitt, og spesielt ikke uten publikum. 

– Vi må skape vår egen atmosfære. Ingen supportere er bare et ekstra problem. Vi må komme i det moduset der vi begynner å tro igjen. Dersom vi ikke kan gjøre det, har vi ikke noen sjanse.

Om Real Madrid

– De har en intens sesong og skader, og det er det samme for oss. Dette er den avgjørende fasen av sesongen, og jeg er 100 prosent sikker på at Real vil være 100 prosent klare. Ikke slik de følte seg like etter Barcelona-kampen.

– Jeg kan ikke finne opp noe nytt, for vi ligger under 3-1 og vil prøve de vanlige tingene. Jeg er absolutt i humør for denne kampen. Den eneste måten en pressekonferanse kan ha innflytelse, er på en negativ måte. Uansett hva vi ønsker å få fra denne kampen må vi vise i morgen kveld på banen, ikke her.

– Det er annerledes å se Real Madrid og å spille mot dem. Det første målet var en genial langpasning mellom to forsvarsspillere. De to andre målene handlet om at vi ikke forvarte oss godt nok. Om vi var nervøse? Jeg vet ikke. 

OM Vinicius Junior

– Jeg var imponert, men ikke overrasket over Vinicius. Han er et stort talent. Alle visste det før Real Madrid kjøpte ham, men han har forbedret seg. Det ene målet burde vi forsvart oss bedre mot, men det andre var en flott førstetouch og avslutning. Vi må forhindre at det kommer pasninger til ham.

Om Toni Kroos

– Kroos er et av de største talentene i Tyskland på lang, lang, lang, lang tid. Han ble tidlig en stor spiller. Han signerte for Bayern, spilte fantastisk der, og gjorde et modig valg med å gå til Real Madrid der han har vært en av de fotballspillerne i verden med mest suksess. Han er ikke så gammel heller, så det er mye mer i vente.

– Han minner meg om Bernd Schuster. En bra pakke


Klopp er nå ferdig, og Andy Robertson er neste som skal snakke. 

Robertson er endelig på plass

Første spørsmål er om oppgaven laget står overfor.

– Vi er fortsatt i turneringen. Kanskje det ikke er så mange som gir oss håp, men vi tror vi fortsatt kan prestere bedre, og det gir oss en sjanse. Vi må være bedre. Vi må legge press på et rutinert lag, og se hvordan de håndterer det.

Om tidligere comeback

– Dersom vi klarer det, fantastisk. Dersom vi ikke gjør det, så kan vi i alle fall holde hodet høyt. Vi vet hvor god denne turneringen er, og vi ønsker å være med så lenge vi kan.

– Barcelona-kampen – det er ingen hemmelighet at det ikke ville vært mulig uten supporterne. De fikk oss til å føle oss store. Det å komme ut til 54 000 mennesker som tror gir deg ekstra fem prosent. Vi må skape en atmosfære før vi går ut på banen. Vi kan ikke angre på noe.

Backkollega Alexander-Arnolds form

– Jeg vet det er tøft for Trent, men han bør ta det som et kompliment at det har blitt så mye støy. For meg, som står han nær, handler det om å hjelpe ham med å holde på selvtilliten. Det handler om å ikke la ham bli påvirket av kritikken, for da tror jeg ikke noen kan røre ham.

– Jeg skulle likt å si at reaksjonen min var for Trent, men jeg kunne ikke brydd meg mindre om hvem som scoret mot Villa. Det er en del av sesongen der det ville svidd mer å droppe poeng. Det var et viktig mål. For meg viser han at han er en spiller i verdensklasse.

Hjemmeformen på Anfield

– Vår form hjemme har ikke vært bra siden Boxing Day. Poengene vi har mistet, tapene, det har ikke vært godt nok. Vår første seier dette året gjør en forskjell. Vi vil ha en god følelse i morgen når vi går ut på banen. Fule av selvtillit, uten noe å tape. 

– Vi må spille bedre enn det vi gjorde (forrige uke) og gi oss den beste mulige sjansen for å gå videre. Vi vet at vi må prestere opp mot perfekt.

Om å møte Real Madrid

– Det er viktig å se mot det som at det er en vanlig kamp. Spille vårt eget spill, sette de under press, og prøve å vinne kampen. Det er alltid det samme. I Liverpool er det press for å vinne hver kamp. Dersom vi gjør det, så kan vi se hvordan det ligger an mot slutten av kampen.

– Når vi får sjanser må vi ta dem, og hindre dem fra å skape sjanser. Vi vet at vi møter en europeisk gigant med sin egen kampplan.

– Vi var skuffet i forrige uke. Vi gjemmer oss ikke bort fra det. Tre billige mål som kunne vært unngått. Bortemålet er den eneste bonusen. Vi har gitt oss selv en sjanse, og den er det opp til oss å bruke. Noen avskriver oss, og det må vi endre på. Vi må være så positive som vi kan.

– Vi må spille med så høy intensitet som mulig. Det er kvartfinale i Champions League. Jeg ville elske å ha 54 000 supportere her, men det er ikke mulig. Guttene er motiverte og innstilte på å gå videre. Real Madrid har vært der og gjort det før, og er også innstilt på det...

– Vi har en stor oppgave foran oss, men vi tror at vi kan vinne hvilken som helst kamp, så la oss se om det vi holde i morgen kveld. Vi ønsker å vinne kampen, og se hva som skjer. Vi må gjøre det ukomfortabelt for dem.

Faren for å være uten Champions League neste sesong

– For å være ærlig, det tenker vi ikke på.

– For oss er det en sjanse til å vinne det største troféet i Europa, og det er det vi går for. Vi har hatt suksess, og ønsker å fortsette med det. Det er motivasjonen.

– Kampen om topp fire vil ta hånd om seg selv.

– I morgen handler om å gå videre til semifinalen, så det er det eneste vi tenker på, for vi vet hvor spesielle de kan være. Det er det vi ønsker oss. Det handler om innstilling. Vi møter det mest rutinerte laget som er mer, så vi må ta sjansene våre.

Real Madrids angrep

– Når det gjelder angrepsspillerne deres, har de kvalitet. De viste det forrige uke. Begge kantspillerne spilte bra, Benzema er en av de beste i verden. Det handler om å hindre dem muligheter. Jeg synes ikke vi viste hvor gode vi er defensivt den kvelden.

Zinedine Zidane og en spiller fra Real Madrid skal holde sin pressekonferanse kl. 19.15 i kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]