– Vi tapte ikke kvartfinalen i kveld. Vi tapte den i Madrid

Jürgen Klopp ergrer seg over brente sjanser på Anfield, men det var den svake bortekampen i Madrid som avgjorde kvartfinalen.

14. apr 2021 kl 23.38Jens Bessesen

Det er Real Madrid som skal møte Chelsea i semifinalen. Selv om Liverpool skapte enorme sjanser i kveld, holdt spanjolene unna. 0-0 var nok etter at Real vant 3-1 på hjemmebane forrige uke. Og det var den svake kampen på Estadio Alfredo di Stefano som avgjorde kvartfinalen, mener Liverpool-manager Jürgen Klopp. 

– Vi tapte ikke kvartfinalen i kveld. Vi tapte den i Madrid, sier han etter kampen. 

Ble vanskeligere uten scoringer

Tyskeren er fornøyd med det han så fra laget sitt onsdag kveld. 

– Vi gjorde det ukomfortabelt for Madrid. Vi var gode og aggressive og skapte store sjanser. Tar vi én av dem åpner det seg opp og de vil slite mer. Men det er ikke interessant, for da vi ikke scoret ble det vanskeligere og vanskeligere. Så brukte de erfaringen til å få tiden til å gå, sier han.

Klopp mener Liverpool liknet på seg selv igjen i kveldens oppgjør. 

– Men vi liknet også på oss selv slik vi har sett ut i 2021. Det er utrolig mange kamper vi skulle vunnet, men der vi ikke har klart å avslutte. Vi vet hvor ofte Salah setter sjansene han får i kveld, og det med lukkede øyne. Vi hadde mange øyeblikk, sier Klopp. 

Må gi alt i Premier League

Klopp er klar på at det nå gjelder å gi alt i de siste syv kampene i Premier League, og prøve å komme seg inn blant de fire beste. 

– Nå må vi bygge oss opp. Vi elsker denne turneringen, som er viktig for klubben av flere grunner. Nå må vi konsentrere oss om Premier League. Vi møter Leeds mandag kveld, og der må vi løpe sokkene av oss, sier Klopp. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]