– Dette var en svært viktig seier

Jürgen Klopp var synlig lettet etter Liverpools første hjemmeseier på nesten fire måneder.

10. apr 2021 kl 23.31Einar Kvande

Da Trent Alexander-Arnold satte inn 2-1 på overtid var det en meget lettet Jürgen Klopp som kunne slå knyttneven i luften.

– Dette var en svært viktig seier. Alle fortalte oss, og det var sannheten, at vi hadde tapt våre seks siste hjemmekamper, noe som ikke er noe hyggelig antall, og det var ikke noe vi ønsket å ha på oss. Så spiller vi en førsteomgang som dette mot et veldig sterkt Aston Villa-lag, dominerte kampen, skapte sjanser, og så gjorde vi en feil og slapp inn et mål. Det var synd, sa Klopp til Sky Sports etter kampen.

– Så, i neste angrep, utligner vi, men så blir det dømt offside. Jeg har ikke sett reprisen, men det kan ikke ha vært med mye. Så vi går til pause, og er som dere kan tenke dere ikke i det aller beste humøret. Men guttene tok det fint, og jeg trengte ikke å løfte dem så mye, for de visste at dersom vi fortsatte slik, og være like aggressive og spille med like stor vilje, ville vi skape sjanser igjen. 

– Men vi måtte score mål, og det tok en stund før de kom. Men vi scoret dem. Det var viktig, og føltes viktig. Jeg ble veldig lettet.

– Vi forsvarte oss godt i flere situasjoner, og var stadig på utkikk etter å skape noe. Vi hadde mange skudd på mål, flere enn i de foregående kampene, og det er bra. Vi trengte dette i dag. Disse tre poengene føles veldig viktige.

Var ikke på fjerdeplass lenge

Seieren sendte Liverpool opp på fjerdeplass for en stakket stund, men Chelsea tok den raskt tilbake da de utklasset Crystal Palace på Selhurst Park senere på kvelden.

– Dette var tre viktige poeng på grunn av vår situasjon. Vi har satt press på de andre lagene, sa Klopp.

– Da vi kvalifiserte oss for Champions League for noen år siden, så det ut som vi hadde et ganske komfortabelt forsprang på Chelsea, men så begynte de å vinne og spilte før våre kamper. Du forsøker å ignorere det, men du klarer ikke å ignorere det helt, for alle kan få en god resultatrekke, og vi er farlige.

– Nå skal vi jobbe hardt for dette, og gjøre alt vi kan for å kvalifisere oss for Champions League. Vi vet at andre lag har et bedre utgangspunkt. Det eneste vi kan gjøre er å vinne våre kamper, og i kveld klarte vi det, og det var flott.

– Kampen mot Real Madrid på onsdag vil være annerledes. Jeg tenkte ikke et sekund på den, for å være ærlig. Men nå etter siste fløytesignal vil jeg begynne å tenke på den. Men det var ikke noe for i dag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]