Kritikken hagler mot VAR etter den håpløse annulleringen av Roberto Firminos scoring på overtid i første omgang

Det som med det blotte øyet så ut som en helt legitim scoring av Roberto Firmino ble uforståelig underkjent av VAR-dommer Andrew Madley og hans assistent Adrian Holmes.

10. apr 2021 kl 19.43Einar Kvande

Fotballekspert og tidligere engelsk landslagsspiller Gary Lineker er ikke nådig i VAR-praksisen som gjorde at Firminos mål ble annulert.

– Jeg beklager, men VAR blir mer og mer latterlig for hver dag som går. Hvordan i all verden kan de slå fast at det der er en offside? Akkurat det samme som målet som ble annulert i går kveld. Latterlig, skriver han på Twitter.

Tidligere daglig leder i Liverpool FC, Peter Moore, lot seg også irritere over annuleringen, og sår tvil om VAR-teknologien egentlig er bra nok til å ta avgjørelser som dette. Han mener at linjene som dras opp er for tykke til å avgjøre millimeter-avgjørelser, og mener at gleden over å feire et mål blir erstattet av engstelig venting på bruk av teknologien.

Simon Brundish lurer på om VAR-dommeren klarer å se når ballen forlater Trent Alexander-Arnolds fot under oppspillet i retning Diogo Jota, og det er også grunn til å betvile om VAR klarer å se om ballen var innom en Villa-forsvarers fot på veien til Jota. Det samme gjør Liverpool Echo.

Den tildligere toppdommeren Svein-Erik Edvarttsen slår kategorisk fast at dette skulle det ikke vært dømt offside på. 

– Som nevnt en rekke ganger på blogg og Twitter, gjelder fortsatt regel 11 som sier hvis tvil = angripende lag skal ha fordel. Dette hadde aldri blitt offside med VAR i Champions League. Aldri! 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]