Skal legge frem handlingsplan for å forbedre VAR

Dommerne har fått innspill fra managere og kapteiner i Premier League. Nå skal VAR bli bedre.

26. mar 2021 kl 13.06Jens Bessesen

Ifølge The Times har dommersjefene lovet Premier League-klubbene å legge fram en handlingsplan for å endre og forbedre bruken av videodømming i Premier League neste sesong. Denne sesongen har vært full av konroversielle avgjørelser. 

Planen skal i hovedsak sørge for at det blir mer konsekvente avgjørelser fra dommerne på ting som straffespark og røde kort. I tillegg skal man se på om noe kan gjøres med de ekstremt tette offside-avgjørelsene. 

Fra FIFAs side jobbes det intenst med å få innført en ny offside-teknologi i fotballen. I tillegg gjøres det endringer på handsregelen før neste sesong sparkes i gang.

Har fått innspill

Nylig ble det sendt ut en undersøkelse til kapteiner, managere og sportsdirektører i Premier League, der de ble bedt om å komme med sine synspunkter på VAR. Også supporterne har blitt bedt om å komme med innspill.

På torsdagens Premier League-møte kom dommerforeningen med sin lovnad om å forbedre systemet før neste sesong. Til sommeren skal planen legges frem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]