Spillerne følges med argusøyne av koronavakter - kan bli bøtelagt

Premier League følger nøye med på at klubbene følger koronaprotokollen.

26. mar 2021 kl 08.14Jens Bessesen

Daily Mail kan melde at Premier League-klubber blir bøtelagt med 5000 pund hver gang en spiller velger å bytte drakt med en motspiller etter kamp. Allerede skal det ha blitt delt ut to bøter etter et slikt tilfelle.

Klubbene og spillerne i ligaen følges nemlig med argusøyne av Premier Leauges utsendte korona-ordensvakter. Hver klubb har fått én ordensvakt som er sendt ut fra ligaen. Jobben deres er å følge med at de strenge protokollene følges for å holde smittetallene nede.

Sjekker avstand

Ifølge Daily Mail har klubbene som til nå er bøtelagt valgt å sende boten videre til de aktuelle spillene. Men alle klubbene skal ikke være like fornøyd med ordningen. Flere føler at de blir overvåket og at ordensvaktene er litt for ivrige i jobben sin. I ett tilfelle skal vakten ha gått inn og mål avstanden mellom to spillere inne i et behandlingsrom.

Vaktene følger blant annet også med på at spillere holder avstand i kantina og at de ikke parkerer for nærme hverandre. 

Siden de nye reglene og ordensvaktene ble innført 7. januar har smittetallene i ligaen gått dramatisk ned. Daily Mail skriver at det de siste fem ukene bare har vært ti positive tester blant spillere, støtteapparat og ansatte i Premier League. Til sammenlikning var det hele 36 positive tilfeller på bare én uke i starten av januar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]