Ingen Premier League-klubber får delta i testprogram med supportere

Det har vært snakk om å bruke Premier League-arenaer for testing.

25. mar 2021 kl 08.47Arild Skjæveland

I den siste serierunden vil det være 10 000 supportere på Anfield, for første gang denne sesongen. Det jobbes fortsatt med å flytte den nest siste serierunden, slik alle lag får én hjemmekamp med inntil 10 000 supportere eller 25 prosent av publikumskapasiteten.

Det har ikke vært supportere på Anfield siden 3. juledag, da 2000 fans så de røde spille 1-1 mot West Bromwich Albion. Da var det allerede stengt for supportere i de fleste andre deler av landet.

Før det skal slippes inn så mange som 10 000, er det ventet at myndighetene vil ha noen testarrangementer for å se om det kan fungere. Premier League-baner har blitt nevnt som en mulighet for prøving.

I det som kalles «Events Research Programme», må supporterne først ha levert en negativ test, før de igjen testes etter arrangementet.

Vil ikke gi noen en fordel

Fra 12. april skal det gjøres forsøk, men nå utelukkes det at det vil bli gjort i Premier League. Det er fordi ingen lag skal få en fordel når sesongen går inn i en kritisk fase. Det melder The Times

Flere klubber i Premier League skal ha tilbudt seg å være med på forsøkene, men ingen av dem får være med. Regjeringen har bekreftet at ingen Premier League-klubber vil bli involvert i testprogrammet.

Det er håp om at ligacupfinalen mellom Manchester City og Tottenham 25. april kan bli en slik test, i tillegg til FA-cupfinalen 15. mai. Da er det snakk om å slippe inn 20 000 supportere.

Planen i England er at de er tilbake til normalen 21. juni, og det innebærer fulle tribuner til ligastart 2021/22.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]