Landskampene i Sør-Amerika avlyses

Liverpool slipper å sende noen spillere til Sør-Amerika i landslagspausen.

6. mar 2021 kl 18.27Arild Skjæveland

Det er kun ti dager til Liverpool igjen må sende spillerne sine på landslagsoppdrag. Ettersom de røde er slått ut av FA-cupen, vil de ha tre uker mellom bortekampene mot Wolverhampton og Arsenal.

I februar ble det klart at spillere på landslagsoppdrag ikke fikk unntak fra reiserestriksjonene til England dersom de hadde vært i «røde land», og dermed måtte sitte 10 dager i isolasjon på hotellrom når de kom tilbake.

Før kampen mot Chelsea, var Jürgen Klopp den første Premier League-manageren som sa fra om at han kom til å holde igjen spillere som risikerte isolasjon dersom de skulle spille landskamper. Etter det har flere klubber vært ute og sagt det samme.

– FIFA har gjort det klart at vi ikke måtte slippe spillerne, og alle klubbene er enig om at vi ikke bare kan la dem gå og ordne det når de kommer tilbake. Det er ikke mulig. Vi kan ikke la spillerne gå slik at de må bli på et hotell i 10 dager når de kommer tilbake, sa Klopp på onsdag.

– Vi er bekymret, ja. De siste månedene har det vært en bekymring når noen har forlatt boblen vår. Vi har ikke hatt noen smittetilfeller på en stund nå. Det går i riktig retning for England, men ja, vi er bekymret.

Nå slipper han å bekymre seg lenger for Alisson Becker, Roberto Firmino og Fabinho. Rob Harris i AP rapporterer at CONMEBOL har avlyst samtlige VM-kvalifiseringskamper i Sør-Amerika i mars. 

Brasil skulle opprinnelig møte Colombia borte 26. mars, og Argentina hjemme 31. mars.

Dette kan også bli et problem for Diogo Jota, dersom han blir tatt ut for Portugal. Da er altså Liverpool klare for å holde ham igjen dersom han blir tatt ut, om det ikke kommer noen annen løsning.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]