Brasilianerne risikerer ti dagers karantene etter landslagssamling

Nye reiserestriksjoner kan føre til klinsj mellom klubb og landslag.

28. jan 2021 kl 14.57Jens Bessesen

Det kan ligge an til å bli heftig klinsj mellom klubblag i England og landslag i Sør-Amerika som følge av nye reiserestriksjoner. De nye reglene kan medføre at spillerne må gjennomføre ti dagers karantene ved retur til England. 

The Times skriver at regjeringen denne uken bestemte at reisende fra steder med høyt smittetrykk, som Sør-Amerika, må isoleres på karantenehotell ved ankomst. 

Viktig kvalik-kamp

Fotball og toppidretten er i utgangspunktet fritatt fra karantenereglene, men statsminister Boris Johnson har nå sagt at det ikke vil være unntak fra regelen. 

Mens Premier League- og Champions League-sesongen går mot avgjørende tider, er det også viktige kamper i VM-kvaliken i Sør-Amerika. 

30. mars møtes nemlig Brasil og Argentina, og bare tre dager senere skal Liverpool møte Arsenal på bortebane i en viktig ligakamp. Dersom Alisson, Fabinho og Roberto Firmino blir tatt ut i troppen, kan de miste klubbkamper som følge av karantene.

The Times skriver at klubber normalt er tvunget til å la spillerne dra på landslagssamling i regi av Fifa, men midlertidige koronaregler sier at det gjøres unntak dersom myndigheter legger inn ekstra restriksjoner. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]