Fortsatt uklart hvor returoppgjøret skal spilles

Usannsynlig at Liverpool får ta imot RB Leipzig på Anfield.

15. feb 2021 kl 08.35Jens Bessesen

Tirsdag spilles det første oppgjøret i åttedelsfinalen mellom Liverpool og RB Leipzig. Tyskernes hjemmekamp er flyttet til Budapest som følge av innreisereglene som gjelder for Tyskland i øyeblikket. Det muterte koronaviruset i Storbritannia skaper hodebry for en rekke kamper i europeiske turneringer. 

Fortsatt er det uklart hva som skal skje med returoppgjøret, som i utgangspunktet skal spilles på Anfield 10. mars. Det ser ut til å bli flyttet ut av landet, melder ESPNs Derek Rae, som siterer Kicker.  

Rae skriver at Uefa har bedt Liverpool begynne å se etter en alternativ hjemmebane. Dette er fordi reisende fra Storbritannia er pålagt to ukers karantene ved ankomst Tyskland, og toppidretten er denne gangen ikke unntatt. Det ville medført at RB Leipzig mister to ligakamper i mars som det er vanskelig å få plass til i terminlisten utover våren. 

Kaotisk kampoppsett

Foreløpig gjelder disse reglene kun til 5. mars, men ifølge Rae er det overveiende sannsynlig at de strenge innreisebestemmelsene blir videreført. 

«Uefa vil ha klarhet i kampsted innen 1. mars. Skulle den gå til et annet land, må Leipzig betale 300.000 euro i kompensasjon for Liverpool. Dette fordi det er tyske regler som fører til at kampen må flyttes», skriver Rae.

Fra før er Manchester Citys bortekamp mot Borussia Mönchengladbach også flyttet til Budapest, mens Chelsea skal møte Atletico Madrid i Bucuresti. 

I Europa League skal Real Sociedad og Manchester United møtes i Torino, mens det eneste oppgjøret der både hjemme- og bortekamp allerede er flyttet, er mellom Arsenal og Benfica. De kampene skal spilles i Italia og Hellas.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]