Returoppgjøret i Champions League kan bli flyttet bort fra Anfield

RB Leipzig må i karantene dersom reiser til England.

11. feb 2021 kl 13.18Arild Skjæveland

Den første 8.delsfinalen i Champions League ble flyttet bort fra Red Bull Arena, og skal spilles på Puskas Arena i Budapest på grunn av de strenge innreisereglene til Tyskland.

England er av landene som står på listen over land som ikke slipper inn i Tyskland, og det ble ikke gjort fritak for fotballklubber. Derfor måtte kampen bli flyttet.

Liverpool vant sin gruppe i Champions League, og vant med det muligheten til å avslutte med hjemmekamp på Anfield i 8.delsfinalen. Nå kan den hjemmebanefordelen ryke også for Liverpool.

Må i karantene

Nå har RB Leipzig fått beskjed fra tyske myndigheter om at de må i karantene dersom de kommer fra England etter returoppgjøret 10. mars. Det rapporterer Paul Joyce i The Times.

Det betyr at Bundesliga-klubben ikke kan reise, og Liverpool ser nå på alternative nøytrale stadioner for returoppgjøret. Det kommer nye retningslinjer fra den tyske regjeringen 5. mars, men det er kun fem dager før kampen skal spilles på Anfield, og det blir trolig for lite tid.

Flere kamper i europacupene har blitt flyttet neste uke, og presset er nå på UEFA for å gå bort fra at oppgjørene skal spilles over to kamper videre i turneringen. Dermed kan det bli én kvartfinale, én semifinale og deretter finale.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]