– Det vil i praksis føre til en lukket Champions League

President for European Leagues-organisasjonen slakter planer om nytt Champions League-format.

9. feb 2021 kl 17.37Jens Bessesen

President for European Leagues-organisasjonen, Lars Christer-Olsson, går hardt ut mot Uefas forslag som innebærer at toppklubber kan komme med i Champions League selv om de ikke kvalifiserer seg gjennom ligaen. 

Champions League kan komme i ny drakt fra 2024, og et av forslagene innebærer å øke antall lag fra 32 til 36. En av de ekstra plassene vil gå til fransk liga, mens de øvrige tre skal deles ut basert på lagenes tidligere prestasjoner i Europa. På den måten kunne et lag som Arsenal kommet med i årets Champions League, selv om de endte på åttende plass i ligaen forrige sesong.

Ifølge The Times er Christer-Olsson sterkt kritisk til at koeffisienten, som beregnes ut fra prestasjoner de siste fem årene, skal være med på å bestemme hvem som får spille i Europas gjeveste klubbturnering.

– Det vil i praksis føre til en lukket Champions League, sier han.

De nye planene vil for øvrig føre til at lagene må spille fire ekstra Champions League-kamper gjennom høsten, et forslag som ikke har falt i god jord hos klubbene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]