De europeiske ligaene uttrykker bekymring for UEFA sine Champions League-planer

Planer om flere høstkamper i Champions League faller ikke i god jord.

6. feb 2021 kl 15.40Einar Kvande

UEFA sine planer om å erstatte gruppespillet i Champions League med en liga bestående av 36 lag er ikke særlig populært i organisasjonen som representerer de hjemlige ligaene over hele Europa, melder The Guardian.

UEFA har lansert en plan om et nytt Champions League-format som skal gjelde fra 2024, der en liga bestående av 36 lag erstatter det nåværende gruppespillet, og hvert lag i ligaen skal spille 10 kamper.

Det betyr at man må finne plass til fire ekstra kamper hver høst for lagene som deltar i turneringen. Det blir en utfordring for mange ligaer, inkludert England, hvor forsalget kan bety at ligacupens fremtid henger i en tynn tråd.

Medlmemene av The European Leagues Group, som består av 37 turneringer i 30 ulike land, møttes fredag for å diskutere UEFA sitt forslag. Der uttrykte de sterk bekymring over flere kampdager som det må finnes plass til i terminlisten. Isteden for en økning til ti kamper foreslo de heller en økning fra seks til åtte kamper.

Organisasjonen var heller ikke begeistret over forslaget om at europeiske toppklubber kan komme med i Champions League basert på tidligere meritter, selv om de ikke skulle kvalifisere gjennom resultatene i hjemlig liga. Organisasjonen betrakter dette som første skritt på veien mot en europeisk superliga.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]