– Vi ser ikke på Budapest som noen stor ulempe

8.delsfinalen spilles neste uke.

11. feb 2021 kl 10.07Arild Skjæveland

På tirsdag skal Liverpool til Budapest for å møte RB Leipzig i 8.delsfinalen i Champions League. På grunn av de strenge innreisereglene til Tyskland, får ikke engelskmenn komme inn i landet, i frykt for spredning av den britiske mutanten.

Fotballklubber og eliteutøvere får ikke unntak, og derfor måtte kampen bli flyttet til nøytral bane i Ungarn. Nå skal kampen spilles på Puskas Arena i Budapest.

I RB Leipzig ser de ikke så mørkt på at de mister sin hjemmebanefordel på Red Bull Arena. Kampen ville uansett gått for tomme tribuner.

– Jeg er veldig glad for at vi får lov å spille, og at vi får gjøre jobben vår. I spesielle situasjoner og spesielle tider som vi nå er inne i, krever spesielle tiltak. Fotballen er ikke noe unntak, sier Julian Nagelsmann på pressekonferansen før de skal møte Augburg fredag kveld. Pressekonferansen ble vist på Sky Sports.

Glad kampen blir spilt

– Jeg ser ikke på det som noen ekstrem ulempe. Liverpool må også fly dit, og spille kampen der. Det er ikke som at vi spiller dere alene. Liverpool er også der. Jeg er veldig glad for at vi kan spille og gjøre jobbene våre.

– Jeg tror alle, i ulike yrker, er glade om de får jobbe, og det er likt for oss. Dette er ikke en tid for å klage, sier manageren.

I Budapest er det meldt seks og sju minusgrader tirsdag kveld når kampen spilles, ifølge pent.no. Det er temperaturer som er sjelden kost for spillere i England.

RB Leipzig - Liverpool spilles tirsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]